Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Biodiverzita

Diskusná téma K fotke: Biodiverzita

Vymenená fotka. Pôvodná: http://img375.imageshack.us/img375/8434/spolu2.jpg Aj v daždivom dni ukazuje príroda svoju krásu a rozmanitosť. Neplánovaná hodinka a pol makro fotenia počas slabého dažďa. Usporiadenie je presne podľa času vzniku. Fotky 2 až 8 sú fotené na priestore asi 2x2 metre, fotky 9 až 13 na kraji Weitovho lomu, tiež na pomerne malom priestore. Na pomenovanie všetkých si netrúfam.

Vladvlad

Info pre ostatných, aby sa nestalo aj im, že im zrazu zmizne niekoľko (budúcich) fotiek aj keď aspoň tie moje prvé určite neporušovali podmienky.
Neviem kedy inovované podmienky vkladania panofotiek:
"Ako panoramatická fotka sa chápe jedine fotografia znázorňujúca široký rozhľad, vyhliadku, celkový pohľad na krajinu. Fotografie panoramatických rozmerov zložené z nesúvisiacich obrázkov sa za panorámu nepovažujú a do galérie sa nemôžu vkladať. Takéto fotografie budú ZMAZANÉ."

Blahola

No dobre, ako píšeš, nie z anonymity, ale z ilegality, nech je po Tvojom! Je to veľmi zaujímavá zmes. Len tak ďalej. Tebe živá príroda zjavne ide.

Vladvlad

Laco nie z ilegality, nerobím žiadnu záškodnícku činnosť, ale z anonymity :)
Zajtra môžem pridať pokračovanie, síce to nebude už také zaujímavé ako prvý krát, ale to dúfam nevadí.

Blahola

Vladvlad vyšiel z ilegality? Pekné, nápadité.

Meky

To chce vydavateľa...to chce už knižku o malokarpatských "obyvateľov lesa"!

Vladvlad

Som rád, že sa páči. Ako pozerám z okna, prestalo pršať, vyšlo aj slnko, tak dnes by sa za Sandbergom lepšie fotilo, bez neustáleho utierania displeja a objektívu a s lepším svetlom :)

janica: áno, meno sa mi jaksi zmenilo a prispievam len sem, na podporu rozvoja makro turistiky :)

Janica

nádherné fotečky,tá zelená je velmi príjemná.takéto foto sa hodí aj niekde do časopisov,neprispievaš?
...a kukam že ťa premenovali,skoro som nevedela že si to ty :-))

Vladvlad

Dumast: rado sa stalo. PhotoFiltre je freeware, je jednoduchý a rýchlo sa v ňom robia jednoduché veci. Fotošop je Adobe Photoshop, ten som použil kvôli kvalitnejším možnostiam nastavenia výslednej kompresie - čiže na výsledok sa dá pozerať :)

psyloo: Tiež vďaka. Nemám žiadnu makropredsádku a snažím sa to fotiť na najširšom ohnisku čiže 28mm bez "zúmovania". Mal som vyhliadnuté aspoň nejaké makrokrúžky, ale zavrhol som to, dá sa fotiť aj bez nich.

Psyloo

parada, pekne makra! mam otazku: fotis to "len" zo zoomom alebo s makro predsadkou od Raynoxu?

Dumast

Vladimír super, ten PhotoFiltre je freeware alebo platený? a fotošop si myslel ZPS? Určite vygúglim a skúsim, tieto také zložené fotky sa mi veľmi páčia, mám aj APS CS2 ale len taký crack, možno to pôjde aj v tom, určite skúsim. prajem ti dobré svetielko.

Vladvlad

mangalino: Pavúk bol fakt zaujímavý, aký je to druh neviem. V týchto makroživočíchoch sa nevyznám. Ale sám som bol prekvapený tým, že stačí otvoriť oči, skloniť hlavu a čo všetko sa dá vidieť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok