Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slanskými a Zemplínskymi vrchmi – II.

Diskusná téma K článku: Slanskými a Zemplínskymi vrchmi – II.

V druhej časti putovania Slanskými a Zemplínskymi vrchmi budeme prechádzať podcelkami Bogota a Milič. Veľmi hodnotná je najmä oblasť Miliča s jazerami Izra a Malá Izra. Navštívime viacero ruín hradov a pamätných miest bojov II. svetovej vojny. Pokiaľ túru absolvujete v lete, nájdete tu viaceré vodné plochy vhodné nielen na táborenie, ale aj na kúpanie.

Peto

chcem sa spytat.. da sa tato tura absolvovat aj na bicykli? jasne,ze niekedy bude treba tlacit, nieco vynechat,ale v podstate sa to da zvladnut? mam z tej tury pocit,ze je tvorena z dost velkej casti aj rovnymi(vyskovo) usekmi,ako stvorenymi pre bike.. tak poradte.(hlavne ta fotka s rovnou(vyskovo)polnou cestou na motivuje :) ) dik

Igor STRHÁRSKÝ

peto: Ja som úsek Byšta-Izra-Slanec-Košice absolvoval aj na bicykli. Až na jednu časť úseku medzi Byštou a Izrou, ktorú spomína aj Tóno v članku, je to v pohode. Tam sa bicyklu na pleci vyhnúť nedalo, ale možno už je to lepšie...

Tono

Igor ma pravdu. V podstate sa da na biku prejst cely hreben Slanskych vrchov. Su tu aj useky, kde treba tlacit, ale tie zaberaju cca 15 - 20 perc. celej trasy. Ak by si mal zaujem, mozem tie useky presne opisat.

Lubo

Super Tono, to by bola vhodna tema mozno na clanok typu: Nastrahy bikera na hrebeni Slanskych vrchov :-) nech nam to tu vo fore nezapadne digitalnym prachom :-)

Lubo

Ak to bude dostatocne dlhe a mas aj fotky, tak to moze byt super do rubriky EXTRA

Tono

No neviem ci sa mi to podari, lebo ja som to siel pesi a na biku po kopcoch nechodim, takze nemam skusenosti. Nebude lepsie predsa len do fora?

Ivan

Ja som tu juznu cast Slanskych (az po Ruskov)a cele Zemplinske vrchy(od Slovenskeho Noveho Mesta)presiel s priatelkou minule leto.Kazdy meter...Aj s odbockami do dedin.Trvalo nam to tyzden a musim povedat ze to stalo za to....az na tych komarov v Zemplinskych vrchoch:)Vrelo odporucam kazdemu!Krasny kut slovenska aj ked mozno nepravom trochu pozabudnuty.Snad len na doplnenie:v okoli Slanskej Huty sa nachdza par bunkrov z 2 svet.vojny a je tam aj zvernica kde chovaju muflony.Myslim ze je to dobra destinacia aj pre rodiny s detmi,kedze sa da kempovat na Izre a robit nenarocne alebo aj narocnejsie vypady do okolia.Znackovanych tras je tam dost...aj ked o kvalite by sme obcas mohli polemizovat.Co je trosku na skodu tohto krasneho kraja..ale ako som uz povedal vreleo odporucam vsetkym turistom.
PS:Prvy krat v zivote som tam videl ziveho raka....:)

Lubo

Dobre Tono, tak to nechajme tak a pridaj svoje tipy sem na forum :-)

Mahe

Prečítal som si zaujímavý prvý článok od Tona a chcel som pridať (po dohode s redakciou) zopár vlastných - skôr vlastivedných poznatkov z týchto hôr. Keďže medzitým vyšiel druhý diel a je tu pomerne zaujímavá diskusia, tak som sadol k peru (či klávesnici) a ťúkam niečo o Miliči. Snáď to do večera dokončím, prevetrám fotoarchív a pošlem do redakcie. Ak to uzná za publikovania hodné, tak sa to objaví už čoskoro na tejto stránke...

Tono

Mahe, ja osobne budem len velmi rad, ked si budem moct precitat Tvoj clanok. Tiez sa snazim do clankov pridat trochu ,,vlastivedy,,. Pokladam to za prijemne spestrenie clanku. S pozdravom Tono.

Lubo

Pani, rad by som Vas jemne pribrzil. Na vlastivedne clanky momentalne nemame este prisposobenu strukturu a nevidi sa mi vhodne vsetko rvat do Extra. Nebojte sa vsak, kratke vlastivedne popisy budu pre kazde pohorie. Musim len vymysliet ich vhodne umietnenie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum