Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nemecký vojenský cintorín HUNKOVCE

Dumast

Trošku skús doostriť ale až po zmene rozmerov, inak pekné miesto.

Zaratustra

ďakujem za radu, vyskúšam, ja som len bohapusto zmenila rozmery aj ten na 1100, tak skusim ten supersampling a doostrenie, este raz dakujem :O)

Vladvlad

Ahoj. V Zoneri máš pri zmenšovaní na výber: menu Upravit-Zmena rozmerov. Nastavíš si požadovanú veľkosť, tj pre tunajšie panorámy dávaš výšku na 480px, šírku meniť nemusíš, ak je väčšia ako 1100px je to v poriadku.
Ak predsa len zmeníš aj šírku na 1100 a výšku na 480 príde k deformácii fotky, kedže je pravdepodobné, že tvoja pôvodná panoráma nemá pomer strán 11:4,8. Pri tom zmenšovaní je napravo ponuka metoda a doostrení. Ja používam len ten supersampling, ostatné nepoznám. Hodnota doostrenia je v rozmedzí 0-200%. Optimum sa nedá presne určiť, ale ja dávam na panorámy cca 120-140-150% podľa okolností. Na jednotlivé zábery, trebárs makro kľudne aj viac. Ale netreba to preháňať.
Dúfam, že pomohlo a dalo sa to pochopiť :)

Zaratustra

poradte, ako mam upravit panoramu, ked nafoteny mam rozmer 3072x1728, upravujem v programe "zoner photo studio 10" a zda sa mi, ze povodna fotka je ostra a upravena na rozmer 480x1100 je rozmazanejsia, vopred dakujem, ucim sa ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma