Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Wand - HTL klettersteig

Diskusná téma K článku: Hohe Wand - HTL klettersteig

Myšlienkou vyskúšať nejaké ferraty som sa začal zaoberať asi pred rokom. Realizáciu mi značne uľahčila jedna outdoorová cestovka z Prievidze, ktorá organizovala ferratový kurz v Rakúsku. Katke nebolo treba dvakrát hovoriť, aby sa ku mne pridala a na prekvapenie s účasťou súhlasil aj Martin. Všetci traja už pár rokov zlepšujeme svoju fyzičku denným sedením v kancelárii. Len zhruba na jeden týždeň v roku je náš tréning vylepšený o chodenie po horách.

Gobseh

Hladame 1 cloveka do auta na tento vikend (17.9.-18.9.)na ferraty do Rakuska. V sobotu Hohe Wand (HTL ak je schodna), druhy den Rax Alpen. Odchod z BA, spanie v stane. Kontakt cez sms na 0905520238. Roman

Gobseh

Hladam 2 ludi do auta na buduci vikend (30.4.-1.5.)na ferraty do Rakuska. V sobotu Hohe Wand (HTL ak je schodna), druhy den Rax Alpen. Odchod z BA, spanie v stane. Kontakt cez sms na 0905520238. Roman

Sona

Tak to som zvedava. Doretaz to bola skvela trasa.

Lukášj

Vraj chcú meniť trasovanie, ale to sme len počuli od ľudí, čo tam boli, takže nič overené. Na tabuľke je iba nápis, že je to zatvorené.

Sona

Fiha, tak to by ma zaujimalo, preco. Na tych tabulkach nahodou nebol dovod? Vdaka, ak niekto viete.

Lukášj

Včera sme tam boli, HTL je uzavretá, na začiatku je odopnuté lano+tabuľky o uzavretí. Dá sa prejsť však vrchná časť s traverzom, kde je na začiatku oceľové lano odopnuté, ale sú tam natiahnuté horolezecké laná.

Lubozba

...super clanok, tiez som tam bol asi tak pred mesiacom a povedal som si ze tam pojdem este raz, ale teraz obocim na Blutspur.

Sona

Obidve ferraty su pekne, akurat posledna tretina Heidsteigu bola uz taka nezazivna a tiez zostup po tom strku dal kolenam zabrat. Ale urcite si to este aspon raz prejdem. HTL som bola dvakrat a tiez tam este chcem ist, je to fajn trening pred sezonou.

Eric

Z vrcholu Preiner wandu (teda konca Heidsteigu) som bol na Ottohause za polhodinu. Ale ved dobre, zasa ste si presli HTL-ko co je tiez paradny zazitok urcite :)

Marianzigo

Heidsteig bol na pláne posledný deň. Vzhľadom na to, kde boli odparkované minibusy bolo výhodnejšie zísť k nim, presunúť sa pod Heidsteig, prejsť to a ísť domov. Keby sme išli z Ottohausu, bol by problematický návrat na parkovisko.

Eric

Pekny clanok, akurat som nerozumel tomu dovodu presunu na HTL. Ved Ottohaus je v Raxoch, prejde sa z neho na Preinerwand a odtial priamo pri stene sutovym chodnikom presne pod nastup na Heidsteig. Je to naaadherna ferrata a skoda ze ste ju nesli, treba vyskusat urcite. Miesto toho ste sa presuvali do ineho pohoria... Ale HTL-ko sa urcite oplati hehe no a to variantne zakoncenie (Bloodspur, alebo tak nejako sa to vola tusim) nepotrebuje komentar.... :))) Ale neda mi- je to tak trocha skoda sa tam splhat po hromozvode, ked povedala vedie plno prekrasnych dobre vyistenych ciest do IV - V obtiaznosti... :)

Matej

Ked mas nieco odlezene a pochodene tak ti nevadi ani E

Jojoš

Pred mesiacom som skusil aj ja prvy krat ferraty v Raxe,najprv Alpenverein steig-nebolo to nic moc,a druhy den prave ten Heid steig a to uz bolo ovela zaujimavejsie.

Lubo

Myslim, ze ist rovno na tazsiu ferratu nie je problem za predpokladu, ze clovek zvlada:

  • vysky / hlbky :-)
  • ma aku-taku kondicku a silu
  • ma za sebou nejake to lezenie (aj umelinove ci skalkarske)
    Je samozrejme fajn na lahsej spravit nacvik techniky, no keby potom vlacili po kratkych B-C, je pravdepodobne, ze by to nudilo. Samozrejme, pri dlhych Dolomitskych treba zabudnut, ze "dal som HTL" vsetko bude v pohode.
    Moja prva ferrata bola Intersport Klettersteig na Dachsteine a chytilo ma to. Keby boli prve ferraty Bckove hluposti, asi by som to zavrhol :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum