Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Taury - Maltatal

Diskusná téma K článku: Vysoké Taury - Maltatal

Na východnom okraji Vysokých Tauier sa nachádza obec Malta a rovnomenná dolina. Z diaľnice A10, známej ako Tauernautobahn a preslávenej letnými dopravnými zápchami (Stau), treba zísť na výjazde do mestečka kultúry Gmünd. Smerové tabule vás spoľahlivo dovedú až do údolia, ktoré poskytuje niekoľko skvelých možností pre milovníkov prírody.

Adushka

Peto, vsak Matus hned povedal, ze co jeden den, ze to skusime sami a na viac, ale to uz chce dovcu a pod., takze ta jednodnovka je aspon ake take riesenie, ked nemas moznost dovolenky.

Eric

Peter: Jasne :) Ja to chapem, ja som myslel skor lady, je ich tam neskutocne vela a je to raj ladolezcov.

Peter Straka

Adushka: ísť 500 km kvôli jednému dňu, by bola škoda, je tam čo vidieť. Ešte jedno vodné dielo, ktoré je s týmto prepojené, je sprístupnené - Reisseck. A to troma pozemnými lanovkami a úpäťovým vláčikom, ktorý ide prevažne v tuneli. Nadmorská výška tejto, podstatne menšej kaskády je okolo 2300 m. Eric: s mačkami a čakanmi sa to okolo 3000 m dá aj v lete, ale so synom by sme ľadovcové družstvo sotva vytvorili:)

Adushka

Peto, vyborny clanok, vdaka za priblizenie tejto oblasti. Uz som sa raz zamyslala nad cestou sem, Rokosport ma do tychto koncin taku jednodnovku, ale bolo to hned po Totes Gebirge, co sme si s nimi dali, takze toto asi o rok. Inak presne ako pise Sona a ako aj uviedol Matus v diskusii k mojmu clanku popri Ciernom Vahu - takto sa ma spravne spropagovat zaujimave vodne dielo. Ale nie, u nas existuju len zakazy, bohuzial.. takze zaujimave vodne diela si budeme chodit pozerat len do Rakuska.

Sona

Vyzera to krasne, tiez som sa sem chystala, ale nepodarilo sa. Skoda, ze u nas sa neurobi taka atrakcia napr. z vodnej nadrze Cierny Vah...

Renáta

Maltatal je prekrásny, aj zaistená cesta má všetko čo skúsený lezec potrebuje, ak sa ide hore neskôr večer tak je to zdarma aspôň nám to tak vyšlo

Eric

Vynikajuci clanok, paradne fotky, chvalim, davam 1*. Dakujem. Ja uz len pridam info, ze v zime je to vychodoalpsky raj pre macky a cakany :))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum