Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Čela

Diskusná téma K fotke: Z Čela

Dnešné krásne počasie bolo všade inde len nie na kopci Čelo (716m), keď som naň okolo 15:00 vyšiel ja :) Silný vietor, nízka oblačnosť, množstvo snehu a záveje dotvárali príjemnú atmosféru. Fľaky na fotke nie sú špina na snímači, ale to čo padalo zo stromov. Ďakujem neznámym turistom, ktorí prešlapali chodník z Veterlína, išlo sa tak ľahšie, aj keď bol skoro celý zafúkaný :) Na Veterlíne (724m) síce vietor nefúkal, ale o 16:00 sa žiadny západ slnka nekonal, hore bola opäť nízka oblačnosť. Nevadí, nabudúce sa to podarí.

Vladvlad

Najhoršie, čo podľa mňa môžeš spraviť je chodiť do lesa s obavami. Je ťažké sa cez nepríjemné zážitky preniesť (aj ja mám rôzne skúsenosti s tou pytliackou čvargou), ale dá sa to, treba sa obrniť trpezlivosťou :)

Určite sa oplatí ísť sa tam pozrieť. Na prvýkrát je to v snehu možno zložitejšie, jar je lepšia možnosť.

Podobné zaujímavé miesta mimo TZT v M.Karpatoch (spomínané aj v diskusí o Veterlíne) napr.: severný svah Vysokej, lúka a skalný hrebeň pod Geldekom, Fialková dolina za Devínom, Orlie skaly nad Šterusami, Jelenia hora za P.Mikulášom,... V tunajšej mape je veľa zaujímavých tipov-fotiek :)

Meky

Ten poľovník asi dlho nič netrafil,keď to chcel skúsiť na malého jazvečíka.A nevrlý mohol byť aj kvôli parohom,ktoré mu niekto vyfúkol(alebo nasadil)... :)

Tidoj

Ďakujem, určite by som sa tam chcel pozrieť, ale asi radšej až na jar. Veterlín vyzerá z Ostrého kameňa príťažlivo, ale aj ozrutne.

A pýtal som sa, či tam chodí veľa poľovníkov - myslel som tým lesníkov, ktorí by mohli mať niečo proti. Raz som totiž jedného nevrlého stretol. To som ale mal pusteného psa (malého jazvečíka) a sa ma pýtal, či mi ho má zastreliť... Odvtedy som možno trochu predposr*tý.

Vladvlad

Veterlín a Čelo sú súčasťou NPR Záruby, čiže pohyb mimo turistických značiek je zakázaný.
Chodník tam samozrejme vedie, obidva vrcholy sú "hojne" navštevované. Najjednoduchší prístup je od rázcestníka modrej a zelenej značky Sedlo Záruby (625m) a ďalej hore na Čelo. Následne hrebeňom na Veterlín. Je tam chodník, ale orientácia je bez problémov. Ak by si chcel track log, nie je problém, ale je zbytočný.

Píšeš, že si bol varovaný pred túrami mimo TZT a pýtaš sa či tam chodí veľa pytliakov. Nato neviem čo mám napísať, takže radšej nič :)
Alebo: tou ozbrojenou družinou sa netreba zaoberať, si v štátnom lese, môžeš si legálne chodiť kade chceš, okrem vymedzených chránených území :)
Ja som tam včera v okolí chodil aj po tme a žiadny problém :)

Zhrnutie: ničoho sa netreba báť a byť obmedzovaný. Choď v Malých Karpatoch kam túžiš, majú čo ponúknuť. Treba sa správať normálne, nehulákať v lese, neodhadzovať špinu, neničiť okolie, atď.
Krásne lokality ležia aj mimo TZT a bola by škoda ich nenavštíviť.

Kedysi sa to tu rozoberalo:
hiking.sk/…/znacka_na_veterli…

Či pomohlo, neviem, snáď hej. Keby boli ďaľšie otázky kľudne sa spýtaj, možno odpovedia aj druhí.

Tidoj

Možno mám hlúpu otázku, ale: viackrát sa na Hikingu objavili foto alebo opisy cesty na Čelo alebo Veterlín. Celkom ma to ťahá si to pozrieť, ale žiadna tur. cesta tam nevedie, a keďže svokor bol lesník, vždy ma varoval pred túrami mimo tur. chodníkov. (Aj vedúci tur.k. na FiFUK). Ide tadiaľ nejaká (legálna?) cesta o ktorej neviem? (alebo: Chodí tam veľa poľovníkov?)

Meky

Už si ani nepamätám,kedy na Čele nefúkalo:) Ale foto je také...mystické.

Vladvlad

Ja som rád aj za tento výcvak, keďže na nejaké vymýšľanie nebol čas a hlavne chuť :)
Po prezretí fotky na PC ma až oblial pot, reku ako sa ten bordel dostal na snímač, keď na predchádzajúcej fotke som nič nemal a nasledujúcej tiež nie :)))

Vorec

Zaujímavá atmo lezie na mňa z tejto foto, aj tým zaujímavým kontrastom a tými letiacimi srandami. Pozerám, jedna osemstotina sekundy a tie lietajúce čudá sú celkom rozpohybované, asi teda fakt zafúkalo :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok