Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ráno na Vápennej

Diskusná téma K fotke: Ráno na Vápennej

20 minút po východe slnka na kopci Vápenná (752m). Dovtedy bol jej vrchol ponorený v nízkej oblačnosti, celý čas fúkal síce silný vietor, ale nebola zima. Naľavo betónový pylón-rozhľadňa s odtrhnutou vlajkou. Nízka oblačnosť sa zaujímavo prevaľovala po okolitých kopcoch, chvíľu bol pekný výhľad s modrou oblohou, chvíľu nie. Môj prvý východ slnka na nejakom vzdialenejšom kopci :)

Jnezky

Parádne foto aj s rozhľadňou ... no bez nej super :)

Meky

Ten záber ale stál za to.Viackrát som sa k nemu vrátil.

Vladvlad

Išiel som po zelenej značke, je to najrýchlejšie. Mňa ťahala vidina prvýkrát vidieť východ slnka na kopci mimo Devínskej Kobyly :) Aj tak som to nestihol, keďže mi meškal vlak, následne som nestihol skorší autobus smer Sološnica a v Malackách následne čakal 40 minút na ďalší... ale to je o inom :) A hore bola pre zmenu ešte nulová viditeľnosť, až po chvíľke sa akotak vyjasnilo.

Meky

Za 1:05hod zo Sološnice?Umrel by som :)

Vladvlad

Nakoniec aj ja uznávam, po skúšobnom oreze a premyslení, že je to tak viac fajn. Dávam vám za pravdu (Matúšovi, Braňovi, Michalovi, Igorovi, Martinovi) a nechajme to tak :)

Merhorn

Asi sa aj ja trosku klonim k matusovi ale je to len moje vnimanie veci, tato varianta je krasna tak isto, da sa z toho vytvorit viacero krasnych fotiek a pritom kazda posobi uplne, co dodat, slava momentu ktory toto umoznuje a slava fotografovi ktory nam tento moment sprostredkuje :)

Vladvlad

Chcel som to napísať už predtým, ale nenapísal :) Takže (nebrať ako kritiku na vaše postrehy): Moje oči hovoria, že "nije" rezať. Pôvodná panoráma je ešte o kúsok dlhšia, takže už prešla procesom orezania. Dôležitá je podľa mňa obrazovo úžitková informácia-rozhľadňa/vyfúkaný sneh/vietor/oblaky/hmla/terén/rozhľad/... Nejaké super estetické pohľady, ktoré sú zhotovené podľa neviem akých foto pravidiel, prenechám iným superfotostránkam a tamojším prispievateľom :) Proste vnímam to odlišne a nechcem si dať od väčšiny povedať, že asi sa ten pohľad dá zobraziť aj lepšie :)
Na záver asi len toľko, že sa tu zbytočne riešia nejaké orezové sprostosti :) Podobne to bolo aj pri fotke stromu na Skalnatej hiking.sk/…/male_karpaty-rano…
Vraj nemal byť vstrede, lebo? medveď :)
Pre mňa bolo dôležité tam byť a vidieť to na vlastné oči. Tu som chcel druhým len sprostredkovať tú atmosféru. Kebyže je fotka neostrá, krivá, zle pospájaná, je tam škeriaca sa rodinka, atď, tak je to iné. Ale, že tam nemala byť rozhladňa alebo pravá strana, je skôr námet pre druhých, aby moje chyby ak chcú napravili :)
Asi teda tak by som skončil svoju obhajobu :)

Vďaka za postrehy, poučím sa z nich a som rád, že vás fotka zaujala (asi).

A posledný odstavec pre Michala: fotky fotené o 8:02, teda cca 22 minút po východe slnka, zo Sološnice som vyrazil o 6:48, hore som to spravil za cca 1:05. Hore som sa zdržal cca 40 minút a išiel dole.

Meky

Krása!Ako od Walt Disneya.Dúfam že si nerozhnevám autora,ale tiež sa mi to páči viac bez tej rozhľadne.Vladko koľko bolo hodín keď si to fotil?

Bulat

koľko ľudí, toľko chutí ...a tak to má byť... :-) ... keď sa tak na to pozeram, musim dať za pravdu čiastočne aj Matušovi... ked odstranime okraje z oboch stran, zostane nam krasne jednoducha fotka so stromom vľavo a priestorom vpravo... a na pozadí fajnové svetlo... oželieme rozhladnu, ktora k Vapennej neodmysliteľne patri, ako aj /rušivo??/ stúpajuci horizont a prazdny priestor vpravo.... ale to by už potom nebola ziadna panorama, ale uplne ina fotka.... Preto to nepišem v ziadnom pripade ako kritiku, skor ako priklad, co by sa dalo vsetko vymysliet z jedinej fotky a do akych roznych polôh sa tym pádom môže dostať...

Vladvlad

Koľko ľudí, toľko chutí :) Bez rozhľadne by to z môjho pohľadu nebol pohľad z Vápennej, iba nejaký žltý zhluk bodov a krík :)
Ale cením si názor. Vďaka.

MatusM

Ja si naopak myslím, že práve rozhľadňa je tam navyše a ruší minimalizmus krásnej náladovky. Škoda, že je tam sneh vyfúkaný preč, ale strom so slniečkom nemajú chybu.

Vladvlad

Vďaka, názor o oreze s tebou Igor nezdieľam, každý to vnímame ináč :) Ja tú pravú tretinu beriem ako pohľad, že tam už nič nie je. Pri jeho urezaní by strom a rozhľadňa boli príliš natesno. Zobrazenie 1:1 (komplet na dĺžku) sa mi takto ako to je, pozdáva. Ale je to aj tak jedno, dôležitý bol ten kúzelný moment skutočnosti :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Pekne to tam vyzerá, hl. hrebeň Polonín som už navštívil a snáď sa raz dostanem aj do týchto miest.

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma