Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľká jaskyňa v Dolnom Sokole

Diskusná téma K fotke: Veľká jaskyňa v Dolnom Sokole

Nachádza sa pod vyhliadkou na Krahulčích vrchoch v Považskom Inovci. Napriek tomu, že je prístupná verejnosti (na vlastnú zodpovednosť) sa mi do nej nechcelo vliezť, ja takéto dobrodružstvá nemusím. No ale má dĺžku len 15 metrov, tak možno keby som musel, tak sa podelím o nocľah s pár netopiermi. Je tam ešte aj Malá jaskyňa (s dĺžkou 10 m) a priestor pred nimi je na prestávkovanie ako stvorený, ale asi skôr v lete.

Zdenči

aj my sme na ňu naďabili pri výstupe na Marhát. Nie je problém ju nenájsť.

Lukáš Lenon

Pokud tu trasu nakonectak naplánuju, ta dám! Vyrazit bych chtěl v půlce května, až louky pěkně rozkvetů. Eště jednou dík!

Tidoj

Naďabil som na ňu nevedomky cestou od Krahulčích vrchov dolu po zelenej. Myslím, že sa nedá nevšimnúť, cesta vlastne vedie po jej "streche". Jedine ak už sú listy na stromoch. Ale tuším priamo na chodníku je informačná tabuľa o jaskyni.
Mne by bolo asi nepríjemné tam spať, ale som zvedavý - daj potom vedieť ako tam bolo. Možno v lete pri ohníku to môže byť romantika... A neskotúľaj sa v noci dole zrázom!

Lukáš Lenon

Dík Tidoj! Napadlo mě, že tam přespím,až budu dělat toulačku po Inovci, vypadá to na dobré místo. Nepřesnost VKÚ map je opravdu známá věc- názvy, průběch trasy a podobně. A eště něco, je těžké na ni trefit, nebo tam vede nějaký chodník?

Tidoj

VKÚ mapy sú dosť nespoľahlivé a navyše aj staré, ale v niektorých prípadoch mi pomohli lepšie ako mapa na Hikingu (ktorá je pomerne presná aj aktuálna). Používam vonku obe.

Tidoj

Moje súradnice sú presné, ale iba takmer. Odchýlka 50-70 metrov môže byť. Trafil som tam náhodou, jaskyňu som nehľadal.
A až po tvojom príspevku som si všimol, že v tej VKÚ mape je tá jaskyňa naozaj zakreslená a niekde úplne inde. Možno aj tam (na vrchole Krahulčích vrchov) nejaká je, ale Veľká jaskyňa v Dolnom Sokole je celkom určite táto - pod vyhliadkou pod Krahulčími vrchmi.

Lukáš Lenon

GPS údaje jsou správné? V mapách VKÚ je tato jeskyně zakreslená na opačné (severní) straně. Jak to je prosím? Mají tam zase chyu?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma