Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Cestou do Marianky

Diskusná téma K fotke: Cestou do Marianky

Mesto Stupava a známu pútnickú obec Marianka spája okrem hlavnej cesty aj táto vedľajšia, ktorá ide popod dnes už zarastené vinohrady. Vzdialenosť je približne 3 km, je to nenáročná a obľúbená trasa po rovine, súčasne je to aj značená cyklotrasa. Vedľa tejto cesty sa nachádzajú rôzne kríže a ministavby ako vidieť aj na fotke.

Janica

vidis do tej zahorskej ma to nenapadlo....Dakujem :)

Vladvlad

Otázka ohľadne bieleho svetla bola adresovaná mne, tak odpoviem.
Chcel som zvýrazniť tú stavbu a ako jediné vhodné sa mi v tej tme zdalo ju nasvietiť, takže preto. Nešlo mi o to, či to bude pekné alebo škaredé, ale skôr netradičné. Plusom/mínusom tej netradičnosti je aj tá divoká farba oblohy :)
Iný pohľad s doplnok: img97.imageshack.us/…/1839615…

Priesil

Nerozumieš? Vatikánska žiara predsa. Osobne zariadili chlapci z KáDeHá.

Vladvlad

Som rád, že sa fotka páči, je to len taký výcvak, možno trochu netradičný :)

janica: v prímestskom je to asi problém, nie je tam toľko miesta, ale skúsil by som sa informovať -Slovak Lines info@slovaklines.sk, či je to možné. Čo som pozeral ich prepravné podmienky, bicykel tam citovaný nebol.
Druhá možnosť by bola jeho preprava v rozloženom stave, tj kolesá dole a rám samostane. Pedále by išli dole, riaditká by sa otočili a buď by sa to dalo do kufra alebo do vnútra. Samozrejme by sa zato muselo priplatiť ako za nadrozmernú batožinu.
Otázne je aj o aký rozmer bicykla sa jedná, či detský alebo štandardný.

Alebo ísť na ňom do Devínskeho Jazera na stanicu a vlakom do BA.
Alebo do Záhorskej na MHD a cez víkendy ho odviezť zadarmo.
Komplikované, ale ak autobusom, tak asi len takto.

Janica

mna zaujimal primestsky bus...lebo rozmyslame ako dopravit bicykle na hl.stanicu bez toho aby sme pouzili auto.aj tak vdaka.

MatusM

parádna fotečka, opäť komponovaná na mieru fotenému objektu, veľmi sa mi páči

Vladimir50

Poznámka k tomu stavebnému odpadu a smetiam. Aj keď aj na iných cyklotrasách sa na Slovebnsku za dedinou nájdu občas smetiská s odpadom, mám pocit, že práve na tejto trase je toho odpadu a špiny mimoriadne veľa - aspoň podľa môjho pozorovania z tohtoročného leta. A už túto trasu radšej obchádzam, ale fotka je pekná.

Vladvlad

Presne tak janica, ako vo väčšine obcí na Slovensku, stačí prejsť pár metrov za dedinu a špina/stavebný materiál je vyhodený všade :(
Autobusom som ešte s bicyklom nikdy necestoval, iba vlakom.
Ale teraz neviem či sa pýtaš na MHD alebo prímestský autobus. V MHD sa dá cez víkendy a sviatky s bicyklom prepraviť zadarmo, v prímestských nie. Mimo zimy premávajú linky 128 a 129, ktoré majú za sebou príves. Ale tie som tiež nikdy nevyužil.

Janica

teraz je toto okolie aspon pod snehom,inak tam je v skutocnosti po okoli smetisko...ozaj vladko,uz si cestoval busom aj z bicyklom?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma