Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: UA-SK pohraničie

Diskusná téma K fotke: UA-SK pohraničie

Prvý pohľad zo zabudnutého kraja na ukrajinsko-slovenskom pomedzí vám prinášam z dedinky Stryčava, ktorá leží len jeden kilometer od štátnej hranice so Slovenskom pod vrchom Rožok a na východ od slovenskej dediny Ulič. Dominantou dedinky je gréckokatolícka cerkva s nápadnou zelenou omietkou vrátane drevenej zelenej zvonice a dvoch zelených krížov.

FunTTomas

jonathan: tak je všetko v poriadku.

Bulat: presne tak, gýčmi pomaľované alpské vily sú dôkazom toho ako vie oklamať pekný obal na úplne obyčajnom dome.

Jana T.

Tiež mi v prvom momente skoro oči vypadli...ale vyhral pocit spokojnosti a vďaky...

MatusM

Ja považujem za obdivuhodné, keď sa niekto stará o verejný priestor ako o vlastný. U nás sa s tým stretávam čoraz zriedkavejšie. Ľudia sú schopní vyčančať si predzáhradku a vôbec im nevadí smetisko za plotom na ulici. Veď to už nie je ich..

Takže hoci to zátišie nie je podľa môjho vkusu, obdivujem ho a som rád, že sa o to ktosi stará.

Bulat

však to... iny kraj, iny mrav... berme to tak, že možno si chcu na Ukrajine aspoň takto trošku spestriť život... A čo sa tyka tej vyspelejšej časti Europy, ani do gýču "přeplácané" alpské chalupy nemusia byt to pravé orechové pre nás... takže tolerujme si navzajom rozdiely, však by bola nuda vidieť všade to isté... :-)

Jonathan.sk

..ale Tomáš, čo sa paprčíš? My čo sme žili za totáča vieme , že ako vzniká výber farby. A vôbec som nechcel zosmieštniť miestny kostol, je to skôr smutné konštatovanie, aj keď napísané odľahčenou formou.

Alexander

Tomas, suhlas s tebou a presne si to vystihol. Je to tak ako pises.

FunTTomas

jonathan.sk: si nefandi. Podobný názor plný predsudkov a nepodložených tvrdení má o Slovensku "vyspelejší" zvyšok Európy, takže tvoj komentár nepovažujem za vtipný aj vďaka chýbajúcemu smajlíku, ale hlavne za trápny. Účelom tohto záberu nebolo zosmiešniť miestny kostol, ale ukázať realitu aká nie je bežná u nás, ale na Ukrajine áno.

Jonathan.sk

...no bóže, akú sa im podarilo ukradnúť, takej farby majú kostol.Ibažeby , ju farár vyhral v tombole.

MatusM

heheh, nádherná zubárska zelená, čo chcete?

FunTTomas

tanka: som nečakal, že toľko reakcií vyvolá pre Ukrajinu "bežne vymaľovaný" svätostánok. Keď si rovnakú scénu predstavíte v sviežej jarnej zeleni, tak už nebude taký nápadný ako v zimnej belobe. Máš pravdu, že radšej takto nápadne vymaľovať ako nechať schátrať. Treba uznať, že je to neprehliadnuteľná dominanta v okolí a dobrý orientačný bod.

FunTTomas

tidoj: čiastočné naklonenie objektov spôsobuje skreslenie objektívu pri pohľade zospodu, ale aj v skutočnosti nestoja narovno. To si ešte nevidel "záklon" elektrických stĺpov na blízkom kopci, čomu tiež pomáhajú prírodné procesy zosuvov typické pre flyšové územia, kde tiež Stryčava leží.

FunTTomas

Alexander: nie je problém, odpíšem ti do témy Poloniny a potom si to hádam nájdeš.

FunTTomas

Bruma: to si ešte nevidel ako vedia pomaľovať vojenské pamätníky celé na modro, alebo zlatou alebo celé striebornou farbou. Bežne sa v obciach stretneš s kombináciou broskyňová omietka a sýto zelený plech na streche. Nič nezvyčajné na Ukrajinu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma