Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stúpanie na Čertov kopec

Diskusná téma K fotke: Stúpanie na Čertov kopec

Táto 180° dokumentačná panoráma má za cieľ ukázať meniace sa podmienky, čo sa týka výšky snehu v rámci krátkej vzdialenosti. Cesta na panoráme je červená značka-Štefánikova magistrála, kúsok za sedlom Javorina (615m)-je v smere naľavo tam kde je sneh. Jedná sa o neslnečnú stranu, takže snehu je viac. O pár metrov ďalej-pravá strana, je stúpanie na Čertov kopec-úplne bez snehu keďže je to slnečný svah. Sneh bol zmrznútý a nebolo ho veľa, lokality bez snehu boli neblatové, takže celkom fajn. Výbežok kopca v strede je svah Javoriny (703m) najmenšej malokarpatskej sedemstovky. Na ľavej strane panorámy sa v strede cesty, v snehu, dajú rozoznať koly, jedná sa o zvyšky bývalého elektrického vedenia, ktoré napájalo vysielač na vrchole Čertovho kopca.

Vladimir50

Vlado urobil si krásny záber na trasu, ktorú som mal rád v 80-tych rokoch minulého storočia. Vtedy ešte neexistovala lesná cesta (tá, čo začína v sedle medzi Skalnatou a Troma kopcami a konči na žltej kúsok pod sedlom Javorina), ktorou sa teraz traverzuje na bežkách popod Skalnatú Čertov kopec a Javorinu a aj na bežkách sa vtedy chodilo ortodoxne po červenej a toto bol práve úsek, kde sa dalo zbaliť do vajíčka fičať dole kopcom sprava a do mierneho protisvahu okolo stlpov, ktoré tam vtedy ešte stáli. Bol to úžasný adrenalín.

Vladvlad

Michal:trasa, ktorú spomínaš-veď je to neďaleko od tohto miesta. Tu bola výhoda, že nebolo žiadne blato, žiadny mokrý sneh. Ľad bol len v nižších polohách na niektorých cestách, tam to bolo nebezpečné, keďže bol po celej šírke.
chmura: no perfektné to určite nie je, ale vďaka.

Meky

Presne tieto zmeny o ktorých píšeš,sme pozorovali aj my v sobotu na trase Baba-Somár-Kozí chrbát-Limbach.Striedal sa tam vyšší mokrý sneh s nižším zamrznutým,zamrznutá zem s blatom.Miestami bol aj ľad...Keby sme boli automobiloví pretekári,nevedeli by sme aké "gumy" obuť :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky