Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pernecká šestica

Diskusná téma K fotke: Pernecká šestica

Pohľad od hlavnej cesty Pernek-Jablonové-Lozorno na pasúce sa srny. Okolité polia a lúky poskytujú takmer pravidelne takéto pohľady, či už na srnčiu alebo muflóniu zver. Neviem či tá srna naľavo pozerala na mňa, alebo na nákladné autá čo sa mi preháňali za chrbtom :) Na pozadí vidieť náznak železničnej trate Zohor-Plavecký Mikuláš, toho času bez osobnej prepravy.

Vladvlad

Tidoj: nič sa nestalo, rád som sa zapojil do diskusie :)
Matus: vďaka za zastavenie sa pri nej. To bolo presne jej cieľom-obyčajné sprostredkovanie tohto momentu.

MatusM

Veľmi pekná momentka, vďaka za sprostredkovanie

Tidoj

Stavia sa to pre ľudí, ktorým sa to páči a budú to navštevovať. Bohužiaľ ich je na Slovensku drvivá väčšina. Mojich žiakov, ani mnohých ich rodičov, nezaujímajú príhody o tom, ako mi veselo pobehoval pes pri Sade JK (na mieste dnešného nákupného centra), oni sú radi, že sa môžu stretávať v auparku na schodoch a prechádzať sa v klimatizovaných priestoroch.
Možno by mohol Hiking.sk vymyslieť niečo zaujímavé pre školy čo by vplývalo na environmentálne cítenie deciek už od mala. Viem si predstaviť, že by oslovili túto vekovú skupinu - Majú tu dymamický a atraktívny image, kontakty, skúsenosti s prírodným adrenalínom, fungujú online... By bola záslužná činnosť.

A vlastne: prepáč, že to tu už ťahám skôr do diskusie ako k fotke. Tie srnky sa týmto asi tak veľmi netrápia.

Vladvlad

K tvojmu príspevku (možno si to aj myslel):
goo.gl/Fr7NZ
goo.gl/7NWsw
Teraz je tam "nič", obyčajný jednoduchý nezastavaný priestor. Neviem či tam v minulosti nebolo pole, sady alebo také niečo. Je tam príjemná poľná cesta okolo Villa Rustica. Mne sa to tam páči. Ale treba to zastavať.

O zastavaní Devína-vedľa Devínskej lesostepy, nejakou nízkopodlažnou zástavbou tiež netreba písať. V médiách o tom už bolo veľa hovorené. Plus už istá výstavba Bory medzi Lamačom-Záhorskou a DNV goo.gl/YBJA2 tak k tomu radšej nebudem písať nič...
Mňa by len zaujímalo, že pre koho sa to všetko stavia. Asi sme všetci taký bohatý. Ved každý tu v BA zarába aspoň 30tisíc čistého, plus hypotéka na 30 rokov to istí :)))
Ale nekazme si deň :)

Tidoj

Tiež mi to napadlo. Kde tam diaľničný most..., veď ani len ten cyklo/pešomost sa nejako nie a nie zrealizovať.
Len aby nás neprekvapili iné lunaparky. Mne sa už dlhšie vidí, že vďaka takému nenápadnému a nenásilnému otupovaniu záujmu verejnosti urbanizácia povážlivo postupuje do rôznych oblastí Devínskej Kobyly a priľahlých území.

Vladvlad

Súhlasím. Niekde som čítal, že tunel sa bude robiť ako posledný, najprv to všetko naokolo.
Ale keďže krajina kde bývame-Slovensko, nie je schopná za nespočetné roky spojiť po svojom území dve najväčšie mestá krajiny diaľnicou, tak tohto riešenia-nultého obchvatu BA sa možno dožijem až na dôchodku. A ten bude jeho neustálym odsúvaním sakramentsky ďaleko :)))
Takže treba myslieť pozitívne :)

Tidoj

Až ma zamrazilo keď to vidím takto naveľko, ešte aj farebne! Niečo podobné som mal na mysli, lebo som to niekedy dávnejšie videl v BAnovinách. Myslím, že tam sa spomínala aj tá cesta (možno nie diaľnica) rovno cez kopec. Neviem posúdiť dôležitosť ani škodlivosť tohoto, ale ten modrý variant by som dokázal v prípade nutnosti akceptovať. Predpokladal som, že to ale bude iba napojené na súčasnú diaľnicu. Všetko ostatné mi príde príšerné (zvlášť tá zelená trasa a predĺženie do Rakúska). A najhoršia je tá trúfalosť vôbec sformulovať a zverejniť takýto absurdný plán. Možno počítajú s tým, že keď budú hoci aj absurdnosť dostatočne dlho a frekventovane predhadzovať verejnosti, tak si na to verejnosť časom zvykne a akceptuje ho.

Vladvlad

Ja sa k tejto téme viem vyjadriť len ako obyvateľ blízkeho okolia s tým, že to tu nechcem. Nejaké tranzitné nadnárodno-európske hovadiny o skrátení cesty do Viedne, odľahčení iných ciest a podobne za cenu niekoľkých desiatok miliárd korún sú mi ukradnuté :)
Keď to postavia dúfam, že tu (v BA) už bývať nebudem, lebo by som sa nechcel každý deň na to pozerať, bicyklovať sa popri Morave pod dialničným tunelom, mať z Pajštúna výhľad na rúru tunela a podobne.
Našiel som zaujímavú prezentáciu variantov tunela, ktorá je neviem akou zhodou okolností robená na podklade turistickej mapy...
goo.gl/uDhd6

Tidoj

No ale má to byť tunel? Ja si pamätám totiž na úvahy, že lacnejšie by to bolo cez kopec v priestore prieseku (pri alebo miesto neho) pre elektrické vedenie.

Vladvlad

Nič sa nezabudlo, veď tebou spomínaný dialničný tunel Rača-Borinka je to najdôležitejšie čo treba postaviť. Spolu s dialničným mostom cez Moravu, kúsok za VW.

Tidoj

Jóóój, nákladných áut sa srnky ešte napozerajú... (...ak sa zrealizuje dúfam už ZABUDNUTÝ plán cesty/diaľnice cez Malé Karpaty - tuším v oblasti Rača-Borinka, nepamätám si už presne...)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok