Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Pistalka proti psom

Diskusná téma Pistalka proti psom

Nedavno ma zaujal jeden clanok, v ktorom sa autor zmienuje okrem ineho aj : "Na zvlast nebezpecne a agresivne psy platia jedine specialne odpudzovace. Tieto lahke ultrazvukove pristroje zurisvost zvierat spolahlivo paralyzuju, bez ich zranenia. Poskytulu teda turistovy pocit istoty a bezpecia." Co o tej pistalke viete ?

Peter61

Myshell, možno praktizujúci kynológovia by možno dačo dali do placu.
Za mna 4/2011, a dtto kolega kali11, vtedy praktizujúci veterinár.

Myshell

Keď už táto téma znovu ožila... máme nejaké nové nápady, čo pomôže pri stretnutí s voľne pusteným psom?

Fangorn

že to píšeš práve ty, čo píše kveci alebo odveci ako mu vyhovuje ku každej téme na tomto fore

Peter61

@ Fangorn, a poznáš to
stavbárske :
dvakrát čítaj, raz píš ?

Fangorn

Jasneeeee, turista ako nepriateľ č.1 pre každého správneho ochranára, to musí byť

Juraj Lukač

Najnebezpečnejšia zver v lese je turista s voľne sa pohybujúcim psom zn. vlčiak, potom viacčlenná svorka túlavých psov. Vlci a medvede majú viac rozumu.

Peter61

Zohnutie sa ako "pre kamen" mi funguje dost casto, aj ked tam kamen nie je. ( Jaro_PO: ked som behaval pod Wilec horkou, pouzil som neraz). Spray teraz nenosim, ale najma pri bicyklovani sa mi osvedcili petardy - to maloktory potulny pes rozchodi.

Pozor na jednu vec: ak uz dojde k pohryzeniu psom, pes by mal ist na vysetrenie kvoli besnote. Ak pes nie je ockovany ( 1 rok), alebo ide o pohryzenie neznamym psom/inym zvieratom, pohryzeny dostava postexpozicnu davku vakciny.
Majitel neockovaneho psa si vysetrenie plati sam, takze moze tu byt tendencia zatlkat.

Tecumseh

Noo Krokodíl Dandy zasa ne bol až taký zlý film,revať na medveďa to teda určite nieje rozumný nápad,určite lepšia alternatíva je medvede.sk/index.php?action=s… zviera vycíti a to je fakt,to už je nakaždom ako sa s tým vysporiada,ono aj tie zvieratá majú strach,zaleží kto má navrch.

Boro

No čo sa už tu človek dozvie, je naozaj obdivuhodné. Pripadá mi to ako v americkom či austrálskom filme. Krokodil Dandy. prešiel som kopec dialav a obcí a často ma napádali psy, a najviac zo všetkého platilo zohnúť sa pre kameň(to už utekalo 70% psov)a hodiť ho, a mať v ruke poriadnu palicu.A dobrý sprej je bezva. A nie len na psov, ale aj na niektorých spoluobčanov ktorý chcú to, čo ste si za svoju prácu zakúpili. Byť suverénny bolo akoby posilovačom v tomto diele. Ale také somariny, ako vybehnúť oproti medveďovi a revať naň a podobne, by som si netrúfal povedať ani vo vysokej opilosti. To mi pripadá, ako keby som mu mal ukázať preukaz horského vodcu a dožadovať sa ukázky vrčania. To sme sa ale dostali do peknej šlamastiky.

Kali11

Tecumseh,pekne si to opisal,so vsetkym suhlasim az na jednu malickost.Ked sa psa bojis hrdinu je zbytocne hrat.Pes vie rozpoznat ci sa ho bojis,alebo nie,aj keby si hral Ramba.Nejako nam vedia vliest do hlavy.

Tecumseh

No na niektorého psa zhúknutie platí na iného nie,pokiaľ je mimo svojho teritória váčšinou stačí si ho nevšímať a ide po svých ako sa hovorí,dôležíté je nedávať najavo strach,pes to vycíti a skôr si niečo dovolí,utekať nemá zmysel,čo uteká treba chytiť to je lovecký pud po predkoch,pokiaľ je pri dome to je horšie,tam už bráni svoje,ale dá sa netreba sa zbytočne zahánať a vyziapovať,pes bráni svoje a sotva ustúpi,lepšie pomaly ustupovať,neotáčať sa chrbtom,ale nepozerať ani priamo do očí to je výzva na súboj,skôr sa pokojne prihovárať a pomaly sa vzdialiť,pes má pri dome určitú hranicu a za tou už ste pre neho nezaujímavý,najhorší je magor pes,ktorý má pri sebe ešte väčšieho magora pána a tu už je káždá rada drahá,osvedčil sa pepper sprej,najprv psovi,potom tomu idiotovi čo sa príde rozdrapovať.Učinnosť spreja je rôzna,určite Pepper nie slzák,dosah,tiež ako ktorý,nestriekať proti vetru,dosť konraproduktívne,keď si čuchneš nieje to bohvie čo ,ale dá sa to prežiť,dráždi fest sliznice,oči pália,nos štípe ,sople,kašeľ,trvanie ťažkopovedať,ako u koho 10,20,30 minút,záleží koľko toho dostaneš a čo je to za matroš,čo som kúpil samozrejme skúšam na sebe aby som vedel či sa na to dá spoľahnúť,býva to fakt sila,človek nevie ktorá bije,úplne mimo,postupne sa to snažíš ovládnuť,pre psa je to horšie má lepší čuch.Palica je skvelá vec,pomáha udržať odstup a to je dôležitá vec či od psa,medveďa,alebo človeka.Ono vždy sa niečo dá použiť,trebárs aj bike,zoskočím,bike medzi mňa a psa a niečo sa z toho snáď vyvrbí.Toť asi vsjo z vlastných skúseností.

Peter Straka

Jitka, ja mám trošku vyššiu postavu ako ty, ale proti mne sa v Štiavnických vrchoch rozbehli dva veľké pastierske psy, ktoré strážili nejakú usadlosť. Keďže som išiel z kopca, ľahko by ma dobehli. Rev zaúčinkoval na jedného (otočil sa späť) a druhý pokračoval. Po tom som hodil na výstrahu skalu. Otočil som sa a pomaly odišiel. Netvrdím, že to platí na každého psa, ale neviem si predstaviť útek (ten by psov vyhecoval ešte viac). Keď tu spomínate tie spreje, na akú vzdialenosť sú účinné? A čo keď si ich pri boji z blízka čuchne aj človek?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum