Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Budúca útulňa

Diskusná téma K fotke: Budúca útulňa

Od roku 2010 stojí v tesnej blízkosti sedla Burda zrub Národného parku Muránska planina. Počas letnej turistickej sezóny 2011 bude sprístupnený verejnosti na trase tzv. Huculskej magistrály, ktorá bude koňmo spájať Veporské vrchy s Muránskou planinou. Chata Burda bude slúžiť ako informačné centrum národného parku, ponúkať občerstvenie v bufete a ubytovanie ako turistická útulňa s hospodárom. Podrobnejšie informácie o budúcej horskej chate sa dozviete z pripravovaného článku pre hiking, keď to bude aktuálne.

Muska

Adushka tak cez veľkú noc tu bude veselo. Na bielu sobotu bude niečo ako slávnostné otvorenie sezóny tohto zrubu a vlastne aj Huculskej magistrály. Asi sa tu toho zúčastním. Ak plánujete táračku po planine tak mi napíš vaše plány na mail, na jednu túru alebo nejaký úsek by som sa pridal :)

Muska

Veru dobré miesto.. Osobne som veľmi rád že sa ten nevzhľadný lom využil. Burda je naozaj výborný východzí bod na kratšie výlety do okolia. Vyzerá to tak že sa tam vyskytnem často :)

Lenon

Sedlo Burda je opravdu skvělé místo! Pochvala!

Daulagiri

Adushka teraz sme tam s Tomášom za 2 dni nestretli ani človeka. Cez Veľkú Noc tam asi ľudia budú, no rozhodne nie toľko ako vo Fatrách/Tatrách takže chybu určite nespravíte.

Adushka

Juuj, paradicka.. inak prudko uvazujeme s Matusom nad tym stravit Velku noc tulackou Muranskou planinou :) lebo fatry a tatry budu plne aj nasich ceskych susedov a bivaky po utulniach a chajdach budu horsie, ale tu by to slo, nie? :)

Meky

Trikrát sláva všetkým,čo sa pričinili o stavbu takéhoto skvostu.

Daulagiri

Á tu je ten náš kanadský zrub. Vo vnútri je naozaj priestranný a okolie je kráááááásne :-)

Phalike

Velmi mudro vravis Tomas, idealne miesto pre takuto stavbu, raz som v sedle Burda stravil obedovu prestavku aj so slofikom pocas prechodu zo Zbojskych do Murana, a veru nechcelo sa ani mne ani mojim suputnikom tie miesta opustat.

Zdenči

pekná bude...mal by som objaviť aj túto časť Slovenska

FunTTomas

Tono a Phalike: zrub na fotke pôsobí ako malá chata, ale v skutočnosti sa v podkroví zmestí pohodlne 15 nocľažníkov a v jedálni aj 20 stolovníkov. Uvažujem nad hiking akciou, lebo je tam krásne okolie na fotografovanie.

Phalike

A beres ma so sebou Tono?! Inak zrub vyzera krasne, tusim ho pojdem pocas Velkej noci namatkovo omrknut :)

Tono

Parada... ! Urcite ju navstivim hned ako ju otvoria.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Pekne to tam vyzerá, hl. hrebeň Polonín som už navštívil a snáď sa raz dostanem aj do týchto miest.

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma