Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pokutský vodopád

Diskusná téma K fotke: Pokutský vodopád

Najvyšší vodopád v pohorí Vtáčnik nachádzajúci sa na Pokutskom potoku padá s andezitového brala. Leží mimo značených trás no dostať sa k nemu nie je zložité. Jeho návštevu odporúčam na jar lebo inokedy prakticky zaniká.

Daulagiri

Dlhšie som sa tu nevyskytoval a teraz hneď článok z môjho obľúbeného pohoria, no paráda, teším sa.

FunTTomas

Ahoj Daulagiri, niet zač. Nebol to zámer, ale môžeš sa tešiť na štvtkový článok práve z Vtáčnika.

Daulagiri

Ahoj FunTTomas, tak sa priznám že teraz si ma dostal. Pozrel som do máp a tam je uvedený Pokutský potok s dlhým y na konci takže môj názov je chybný (opravím).
Ako ho volajú domáci neviem, no zrejme to bude Pokutský, dík za upozornenie.

FunTTomas

daulagiri: ako znalca Vtáčnika sa ťa opýtam, že ktorý tvar pomenovania používajú domáci. Pokútsky alebo Pokutsky (oficiálne v mapách)?

Daulagiri

PeterS:
Súhlasím že väčší prietok by mu dodal na kráse no bol som pri ňom asi 5 krát a toto je max. prietok čo som videl. Chcelo by to ísť tam ešte o pár týždňov skôr (snáď nabudúci rok).
Mario:
Som rád keď foto inšpiruje k návšteve, určite odporúčam. (neďaleko Partizánskej chaty je aj nová šípka, ktorá ukazuje cestu k nemu).

Mario Duchon

Už dlho som rozmýšlal ,že navštívim aj toto zaujímavé zákutie Vtáčnika ,a táto fotka mi dala veľký podnet ,aby som tam budúcu jar zavítal. Vďaka.

PeterS

Pár litríkov za sekundu viac by z neho spravilo väčšieho fešáka, škoda!:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok