Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma miesto pre turistickú útulňu, rozhľadňu

Diskusná téma miesto pre turistickú útulňu, rozhľadňu

Viete o nejakom krásnom mieste na Strednom Slovensku, kde by sa dala postaviť útulňa a mal by o ňu niekto evidentný záujem? Združenie architektov pod projektom UNIMO hľadá pozemok na osadenie mobilnej veže, rozhľadne, turistickej útulne. Oslovujeme samosprávy a aj fyzické osoby, ktoré by nám vedeli ponúknuť pozemok na niekoľkoročné osadenie prenosnej stavby. Objekt veže je nekomerčný projekt, ktorý ponúkame pre potreby rozvoja turizmu, zvýšenia atraktivity krajiny a pre doplnenie vybavenosti turistických trás. Projekt bol už prezentovaný na viacerých fórach, blogoch. Posledne bol vytipovaný medzi výber nekonvenčnej slovenskej architektúry pre medzinárodný časopis A10. Hľadáme fotogenické miesto, ktoré bude tvoriť charizmatické prostredie pre nafotenie objektu pre publikáciu v slovenských a zahraničných periodikách a niekoľko rokov bude na tomto mieste slúžiť svojmu účelu. Potešíme sa všetkým tipom, nápadom a ponukám. Ďalšie podrobnosti a kontakt nájdete na www.unimo.sk

Skl

Viete o nejakom krásnom mieste na Strednom Slovensku, kde by sa dala postaviť útulňa a mal by o ňu niekto evidentný záujem? Združenie architektov pod projektom UNIMO hľadá pozemok na osadenie mobilnej veže, rozhľadne, turistickej útulne. Oslovujeme samosprávy a aj fyzické osoby, ktoré by nám vedeli ponúknuť pozemok na niekoľkoročné osadenie prenosnej stavby. Objekt veže je nekomerčný projekt, ktorý ponúkame pre potreby rozvoja turizmu, zvýšenia atraktivity krajiny a pre doplnenie vybavenosti turistických trás. Projekt bol už prezentovaný na viacerých fórach, blogoch. Posledne bol vytipovaný medzi výber nekonvenčnej slovenskej architektúry pre medzinárodný časopis A10. Hľadáme fotogenické miesto, ktoré bude tvoriť charizmatické prostredie pre nafotenie objektu pre publikáciu v slovenských a zahraničných periodikách a niekoľko rokov bude na tomto mieste slúžiť svojmu účelu. Potešíme sa všetkým tipom, nápadom a ponukám. Ďalšie podrobnosti a kontakt nájdete na unimo.sk$ret

Lukášj

Rozhľadňa by sa hodila na vrch Jasenie nad obcou Budiná v pohorí Ostrôžky. Už teraz je to veľmi dobrý vyhliadkový bod, keďže kopec je nezalesnený a je k nemu aj prístup autom, cca 10 minút od vrcholu.

Merhorn

miest na rozhladnu je strasne vela, len ci je zaujem tamojsich z tohto miesta neviem posudit. Uz davnejsie sa mi zapacilo keby stala v oblasti Sucianskeho hradu, tam by veru dostala do vienka nadherny vyhlad a aj dostupnost sirokej verejnosti a o tu tu asi ide.

Dominik.ujcek

Navrhujem kopce Čereňová alebo Pravnač nad obcou Liptovská Anna je odtiaľ vidieť Západné, Nízke Tatry a Maru. Alebo miesto vedľa Liptovského hradu. Je tam nádherná panorama .

Skl

Jej ako rýchlo sa hrnú prvé nápady. Prvé dve lokality veľmi nepoznám, ale verím, že sú pôsobivé. Objekt máme zatiaľ vo Zvolenskej Slatine, kde sa montoval. Z dôvodu minimalizácie prevozných nákladov uvažujeme s miestom v 50 km okruhu. Vrch Jasenie, to je tiež moja srdcová lokalita. Hľadáme miesto, konkrétnejšie možno človeka alebo organizáciu, ktorá má silu vyriešiť vzťah alebo sprostredkovať kontakt s vlastníkom. Obec Budiná zatiaľ nereaguje. Skúšame to mailami a telefonátmi. Hodnotný by bol pre nás tip na motív, ktorý by vlastníka motivoval miesto poskytnúť.

MatusM

Fíha, nesmierne zaujímavý projekt!
Len tak narýchlo mi napadá:

  1. Sihlianska planina ako vhodná lokalita neďaleko Zvolena. Napríklad vrch Čierťaž, rozhľadňa by tam znásobila krásne výhľady najmä na sever - na planinu, Horehronské podolie, celý nízkotatranský hrebeň, ponad sedlá je vidno aj štíty Vysokých Tatier.

  2. Okolie Banskej Štiavnice, napríklad vrch Tanád, alebo Banište.

  3. Táňovo nad Hriňovou, super výhľady na Poľanu, Nízke Tatry a prekvapivo vidno odtiaľto aj tie Vysoké. Malebné prostredie lazov..

Čo sa týka vlastníka pozemku - obec to môže brať ako príležitosť na propagáciu. Súkromník tak isto, pokiaľ má v okolí podnikateľské aktivity. Osloviť KST by tiež stálo za pokus.
Držím palce!

MatusM

Pozrel som si fotky :-D .. tak to ešte asi bude boj :-) Slováci majú veľmi tradičné a konvenčné vnímanie architektúry, ťažko prijímajú takéto experimenty.
Mne sa to páči a veľmi, v takom Dánsku, či Nórsku by sa lokality pretekali v záujme. U nás... no, nechajme sa prekvapiť. Veľa šťastia!!

Pista58

drzim palce.
netradicny dizajn, ale preco nie, mne sa paci

Adushka

Mne sa to paci a suhlasim s Matusovymi tipmi, plus to Javorie :) drzim palce v realizacii :)

Pitr

Predpokladám, že to nebudete osádzať pomocou vrtulníka. Takže to bude musieť byť miesto kam sa dostane auto so žeriavom.
V Ľubochnianskom sedle, vo Veľkej Fatre by to bolo podľa mňa OK. Len kto tam vlastní pozemky a čo na to ochranári, ťažko povedať.

Skl

áno, helikoptéru by sme asi nezaplatili. Minulý rok sme mali vyhliadnuté viaceré miesta na lazoch okolo Detvy, Hriňovej a Vígľašskej Huty. Malebná kultúrna krajina s možnosťou dohľadu miestnych. Vlastníci zpravidla súhlasili s osadením. Problém bol v tom, že sme im vlastne oznamovali, že sú vlastníkmi toho konkrétneho pozemku a na druhom stretnutí už chceli pozemok predávať na výstavbu rodinného domu. Alebo nejaký sused nesúhlasil s prejazdom cez jeho pozemok. Tip na KST, ďakujem, skúsime. Keby sa toho chytil nejaký šikovný starosta, to by bolo najlepšie. Viete o nejakom? Inak podarilo sa mi dnes skontaktovať so starostom Budinej. Pôsobí to sľubne.

Svatopluk stepanek

suhlasim s matusomM a iba bysom doplnil jaseninu nad dedinkou dubakovo ú pri soltyske,
pri kokave n.rimavicou /

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma