Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hrad Revište - po páde múru

FunTTomas

tono: tak daj bacha, keď ju budeš vykopávať, aby si nenarušil statiku hradu. :-)

Tono

Z hradu mam fotky, ktore fotil otec este v roku 1962. Ja som bol na hrade 1x uz v roku 1978 a potom mnoho x-krat a pravdou je, ze z hradnych murov oproti stavu z roku 1962 je uz ledva 55 - 60 perc. Este v roku 1978 stal z veze na lavo aj vnutorny mur do nadvoria, kde boli krasne zachovale goticke dvere, dalej okna a vstup na mur, ktory sa nedavno zrutil. Aj cela cast v pravo bola bohatsia aspon o 1/3 muriva. Mur medzi strednou vezou a vezou v lavo bol zachovalejsi az o 50 perc. Aj múr predhradia bol oproti dnesku zachovale o cca 25 perc.
Apropo, este stale mam na hrade zakopanu flasku palenky:)

Paulovič pali76ZM

mám pocit , že na tomto hrade z celkom fajn výhľadom ten správny čas na jeho záchranu sa už asi premeškal :( , čo je dosť veľká škoda.

Vorec

Už nám z tých zrúcanín veľa neostane :(

Daulagiri

Fúha, ten múr si pamätám, bolo v ňom aj okno cez ktoré sme sa pozerávali. Až ma mrazí keď na to kukám. Musím tam niekedy zájsť, lebo vidím že sa to tam riadne mení.

Tono

Fotku nehodnote, pridal som ju ako dokumentacnu, ako sa hrad zmenil :(

Vladimir Popluhar

Som rád, že si aj Ty niečo pridal - ja nie som taký svetaznalý ako Ty Dalí - dakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky