Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: V toto som ani nedúfal

Vladimir Popluhar

Velmi velká vdaka za Vaše postrehy a polemiku, som velmi rád každému písmenku, ktoré sa tu napísalo. Ved o tom to má byť - o tom že to zaujme. Svetlo je poriadna potvora, vie spraviť také veci, že sa potom človek čuduje, že to tam takto dopadlo. Som si vedomý že tá obloha každému nesadne, tak isto ako niekomu nesadne pohyb fotákom pri expozícii, či zoomovanie pri expozícii, ved sme ludia. V každom prípade ešte raz dakujem, viem že som sa poučil.

UNCLE LACO

Na tejto foto je fajn, že vyvolala polemiku. Koľko ľudí, toľko chutí. Ja osobne by som volil fifty-fifty kompo. Keď je raz fádna obloha tak čo? Nie je každý maliar suco ... :-O

Phalike

Tinky, ty by si to iba tak decentne upravil, ze iny flek, iny objektiv a pano zo 6 fotiek :))) ...a pol metra snehu a rozfukane oblaky k tomu :)

Jonathan.sk

Pri takomto oreze mi práve tá silne nerovnomerná obloha sedí, lebo vytvára kontrast so spodnými osvetlenými kopcami. Ak by tam bola rovnomerná obloha, bolo by to fádne.Výborná fotka.

Bikemartin

No, ja by som zišiel kus do doliny, aby netrčala Ploská, objektív 85ka (možno 50tka), 6 foto vertikálne a panoráma jak víno ;-)

Lino

Ej, aj tebe ten filter narobil šarapatu v ĽHR. Ale za 5. Kopce sú nááádherné.

Japen

Chuťovka, ale obloha je doslova plech, čo je škoda. Riešil by som túto scénu kompozične inak a to nasledovne: oblohu dať do hornej tretiny, exponovať na dlhý čas, aby boli steblá tráv rozmazané. Ako napríklad tu: dunyphoto.com/…/329#dgtop
Široké ohnisko a CPL filter nie sú veľký kamaráti, filter stmavol ĽHR oblohy a je tým pádom neprirodzená - tmavá je na západe a svetlá na východe. A pritom sám píšeš, že je to fotené pri západe. Verím, že som aspoň trochu poradil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma