Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: V lese pod Pohanskou

Diskusná téma K fotke: V lese pod Pohanskou

Zaujímavé "ruiny" sa mi dnes dostali do cesty nad obcou Plavecké Podhradie, na južnom svahu kopca Pohanská (494m). Vedie k nim pekný kvalitný chodník. Rozlohou sú také väčšie a v dnešnom hmlistom počasí mali fajn atmosféru. Ja netuším čo to mohlo byť, takže ak niekto vie o čo sa jedná, budem rád ak sa s tým podelí.

Drobec11

Mám pocit, že niekde dole pod kopcom som videl tabuľu s trochou informácií o nálezisku.

ppodhradie.sk/historia.php$ret

Troška iná kombinácia slov ma však opäť naviedla na stránku Podhradia. Tentokrát troška dlhšie čítanie, no azda aj zaujímavejšie. Hlavné tá citácia z Dvořákovej knihy.

Ten kríž tam bude asi osve, možno ako pamiatka ku kostolíku/kláštoru. Troška je na linke vysvetlené, čo bolo na tom mieste. Mám jeden tip, kto by mi mohol povedať o tom trocha viac, než je na nete, ak sa niečo dozviem, isto dám vedieť.

Vladvlad

Hľadal som včera dosť intenzívne na internete, ale nenašiel som nič, čo by ani vzdialene malo súvis s týmto miestom.
Vypadá to na nejaký dom-možno hájenka. Pozostatky sú na väčšej ploche.
Ako som písal, naviedol ma sem dobre vyšliapaný chodník, takže je to tu hojne navštevované, pár metrov ďalej je taký akoby náboženský "stĺp" hiking.sk/…/jezis_pod_pohansk… Ten mi tiež nedáva zmysel, že čo na takom mieste robí.

Rovnako ako na odkaze, čo nižšie uviedol Drobec11, som sa aj ja dočítal o nejakom zaniknutom kláštore v tejto oblasti. Jeho presnejšia poloha mi ale nie je jasná.
Je teoreticky možné že tieto ruiny patria jemu???

Plus je zaujímavé, že čo všetko je na internete o Malých Karpatoch, ale o tomto na fotke som nenašiel absolútne nič. Už to je zaujímavé.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok