Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Varovanie: Zelena z Klaku do Lubochnianskej doliny

Diskusná téma Varovanie: Zelena z Klaku do Lubochnianskej doliny

Tento vikend sme sa s kamaratom rozhodli dokoncit hrebenovku Velkej Fatry zostupom z Klaku do Lubochnianskej doliny (cast Rakova). V piatom vydani VKU mapy je premietnuta zelena znacka, oznacujuca prudko klesajucu trasu do doliny (prevysenie vyse 800m na 3-4 kilometroch, v hikeplanneri nie je).

Neskusajte to. Pokracovanie do Lubochnianskeho sedla je rozhodne lepsia volba. Zostup je sice dobre, zretelne a logicky znaceny (znacky vyzerali byt len 2-3 sezony stare), ale chodnik prakticky nejestvuje, len obcasne naznaky. Ak sa tymto chodnikom aj nejaky zbludilec vyberie, hlada si tu svoju cesticku k dalsej znacke a znovu-vysliapanie chodnika je nepravdepodobne. Strme zlaby, kadial by mal viest su celkom zarastene, casto aj po plecia vysokou zihlavou a bodlacim, na neprijemnom blatisto-kamenitom podlozi. Dolu sme sa dokotulali zablateni a doprhleni po troch hodinach, namiesto 1 a tristvrte. No mozno bude pre niekoho tato trasa svojou divokostou zaujimava. Legalny pohyb mimo chodnika - a paradoxne - po znacke:)

Zaujimal by ma Vas nazor: nie je vhodnejsie takuto malo popularnu znackovanu trasu - s ohladom na zdravie turistov - radsej zrusit? Alebo existuje nejaka forma povinnej/dobrovolnej starostlivosti o chodnik, ked uz niekto o jeho vyznaceni rozhodol?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma