Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Od Bohuníc po Mochovce

Diskusná téma K fotke: Od Bohuníc po Mochovce

Ranný pohľad z kopca Klokočina (549m) nad obcou Doľany. V tento deň ma zaujalo čisté ovzdušie a dobrá dohľadnosť. Prekvapivo som prvý krát naraz videl naše dve atómové elektrárne. Ich vzájomná vzdialenosť je cca 65km. Popisy kopcov pridané pre lepšiu orientáciu.

Vladvlad

Som rád, že fotka zaujala.
tulák: podobnú otázku som si dal aj ja, keď som tam bol. Určite sa dalo vidieť aj ďalej na sever, ale táto lokalita bohužiaľ neposkytovala vyššiu výšku a pohľad bez prekážajúcich stromov.
Ideálne by bolo vtedy byť na rozhľadni na Homoli, na Skalnatej alebo na severnom hrebeni Vysokej. Všetko nad 700m n.m. a s výhľadom smer Veľká Fatra poprípade iné končiny :)
Čistota ovzdušia to dovoľovala.
Mám aj fotku smer napravo od Mochoviec s nejakými kopcami, ale neviem akými, asi niečo v Maďarsku (podľa mapy).

Je celkom zaujímavé, že aj z týchto cca 500m n.m. sa dá vidieť kus "sveta" :)
Jasné, že v porovnaní s výhľadmi z vysokých tatranských a fatranských kopcov to nie je nič nezvyčajné, ale práve preto ma toto tu potešilo :)

Tulák

nalavo od AE bohunice tusim rozoznat aj pohorie Ziar a nad nim tmavsi pas takmer splyvajuci s oblohou . . .rad by som tam videl Velku Fatru :D

Vorec

Fú-úha, tak toto je zaujímavé, Slovensko je fakt malé :-)

Vladvlad

Pali: vďaka. Tak je to, vzdialenosti sú skreslené.

Igor: no to áno :)

Karol: tiež som tomu najprv neveril, ale pri zväčšení 1:1 a pridaní kontrastu sa dajú na fotke "rozoznať" 4+4 chladiace veže a medzi nimi aj dva komíny. Plus Google Earth potvrdil, že je to tak.
Fotku som sem dal práve pre to, že je to také menej tradičné.

Paulovič pali76ZM

aj vzdialenosť medzi Veľkým Tríbečom a Žibricou sa zdá byť o dosť väčší , ale tie kopce sú nezameniteľné , takže to tak je. :)))

Lino

tie Mochove mi tam moc nesedia... asi to je totalne skreslené. Fakt tak daleko napravo od Zoboru nemôžu byť.

Inak foto zaujímavé...

Bulat

Vlado, ešte si zabudol na AE Boleráz... :-D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky