Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stena..

Rbr69

foto sa mi paci a nemam problem s tym, odkial bola fotena, takze podpora ;-)

Aďo.4

Obidve strany majú v niečom pravdu..U nás sa hovorí: Nedráždi somára,pokiaľ to není nutné! Takže budem sa snažiť vyhovieť obom stranám...

Honzek

Igor má v něčem pravdu, když nechce zveřejňovat fotky z těch lokalit, nemyslí to zle, cítím to podobně jako on. Já sám už sem si nějakou tu tůru naplánoval podle fotek z mapy apodobně, bez nich bych se tam možná ani nepodíval a když už tam člověk je a vidí tu nádheru tak chce aby zůstala neporušená a čistá, pro mně a asi i pro Igora to znamená bez lidí a ty fotky tam lidi táhnou, když už jsem pak doma a euforie odezní tak se rád o fotky podělím, takže tolik asi můj názor.

Lubo

Je to samozrejme na tebe,
podla mna to vsak precenujes.

Aďo.4

Súhlasím so všetkými poslednými príspevkami.Lenže musíme si priznať,že aj medzi nami sa nachádzajú tzv.turisti,ktorí sa správajú nevhodne v tých zakázaných miestach.A mohli by niektoré veci využiť...Tak sa radšej budem riadiť strednou cestou..Fotky budú ale bez...

Alexander

Suhlasim, o tych lokalitach nicenych bezhlavou a necitlivou tazbou, dobry napad veru.

Lubo

A napada mi dalsi dobry dovod, preco fotky uverejnovat a to aj so suradnicami a detailnymi popismi. Najma v lokalitach ohrozenych drevotazbou, "rozvojom turistickeho ruchu", ci inou pliagou. Clovek si tak bude moct pozriet o x rokov lokality, ktore nasi mocni a/alebo chamtivi nenavratne znicia.
Preto fotte, pridavajte a nezabudajte davat aj suradnice. Aspon takto to uchovame, ked nic viac urobit nemozme.

Lubo

Suradnice treba davat, lebo potom sa foto pekne ukazuje na mape. Je prijemne robit si taketo virtualne vylety po mape. Robievam si ich pravidelne, ked sa neda vyrazit. Koniec-koncov, preto som tu funkcionalitu aj naprogramoval :-).

Krivan2494

Dávaj súradnice a dávaj aj takéto fotky. To je môj názor. Aj zo zákona o ochrane prírody sú výnimky a výnimky výnimiek. Niekto to dobre minule napísal, keď komentoval fotku ukazujúcu chodník zo Širokého sedla na Ždiarsku vidlu - komentoval to tak, že dôkazom, že sa tam môže chodiť, je dobre rozpoznateľný a často chodený chodník. Takže chodiť sa dá, ale treba dodržiavať zákony. Ale zákony majú byť na druhej strane také, aby sa dali dodržiavať, to však nezmeníme.

Aďo.4

Lubo,
nedávam súradnice..Už nebudem dávať ani názvy miest,kde by sa nemalo.. :D Dík za podporu,ale ako som vravil,tak to by muselo byť o širšej diskusii a to nechcem..Sme na fotogalerii,tak budem radšej o pekných záberoch..

Vladimir

Lubo má pravdu fotka je pekná tiež ma to tam lákalo ked som tam bol, Igor ja ti celkom nerozumiem hoci viem že tiež chodíš po cestách necestách ale aj ty si dával fotky kde sa nemá chodiť tu u nás v MK aspom čo viem Veterlín; Geldek Jelenec a ine so súradnicami.:-)

Lubo

P.S. foto je super, so skvelou atmosferou

Lubo

Ado.4,

pokial nechces davat presnu lokalizaciu svojich fotografii, tak potom nedavaj vobec suradnice. Zle suradnice su horsie ako ziadne.

P.S. Nestotoznujem sa s tvrdenim Bulata a jemu nazorovo podobnych diskuterov, ktorych je tu neurekom. Podla uvedenej optiky by nemali vychadzat ani knihy, ci dokumentarne filmy z miest, kam sa nesmie. To, ze tu bude vystavena fotografia miest, kam sa nesmie, nema nic spolocne s tym, ci tam niekto pojde alebo nie. Ak niekto chce porusovat, Hiking galeria mu v tom nezabrani, ak nechce porusovat, Hiking galeria ho nepresvedci, aby tam siel. Skor som za to, aby sa fotografie publikovali, nech ludia, co bezvyhradne ctia predpisy, mozu do tychto miest nazriet aspon virtualne. A ze sa predstavitelia mimovladnych organizacii a radovi statni ochranari mozu na nas nahnevat? Tak nech rovnaky meter uplatnuju aj voci ochranarskym webom, ktore podobne krasy s presnou lokalizaciou propaguju (napr. pralesy.sk$ret a ine). Ci tam uz je to zrazu v poriadku?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma