Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zámocké ťavy

Diskusná téma K fotke: Zámocké ťavy

Pohľad od cesty na rakúsky zámok Schloss Hof. Ten je známy aj tým, že v jeho okolí, na statku, sa chová množstvo zvierat. Ako píše stránka schlosshof.at, z tých exotickejších sú to alpaky a dvojhrbé ťavy.

Edy29

no a ťavy tam majú biele a a aj tmavé.

Vladvlad

Biele som si nevšimol, ale nabudúce ich vyhľadám, vďaka za tip.
Áno, typické rakúske zviera :)))

Edy29

biele som videl vedla jazierka. inak v tej hustine v parku su pekne srnky.

Edy29

som zvedavy ci to bude zaludnene slovakmi po zriadeni cyklomosta alebo rakusania budu vyberat 10 euro aj nadalej a ci slovaci nespravia dieru v plote.

Vladvlad

Chcel by som sa ísť konečne pozrieť aj dovnútra zámku, na záhrady. Ešte som tam nebol. Len vystihnúť pekné počasie, nech je to aj zážitok. Zamračenú oblohu nemám rád.

Či to bude po otvorení mosta zaľudnené? Ktovie, rakúšania by mali ale spraviť nejaký chodník od mosta sem, pretože časť trasy treba ísť po krajnici, čo nie je veľmi bezpečné.

Ale najbližšie okolie cyklomosta na rakúskej strane bude poznačené návštevníkmi. Teraz je tam kľud, pretože je to veľmi periférna lokalita.

Vladimir Popluhar

Ešte chcem dodať že pre jedného je tam dosť velké vstupné - tušim 11 Eur na celý den, tušim po štvrtej je to menej, ale zas sa nedostaneš do zámku. Ale to sa dá vykompenzovať tými Vianočnými trhmi, kedy sa tam dostaneš lacnejšie a aj dovnútra zámku. To píšem o sezone, zase ale vidieť tie záhrady sa oplatí. Je to tam velmi pekné.

Edy29

áno je to tam veľmi pekné a v reštike dokonca obsluhujú Slováci.

Vladvlad

Trhy ma nezaujímajú, takže sa tam vyberiem mimo nich, bude tam aspoň menej ľudí. Vďaka za tipy.
Mám to skoro na skok, takže čím skôr, než otvoria cyklomost.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok