Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veterný mlyn v Kuželove

Bazajac

Nie je na Slovensku. Je to 4 Km po ceste z hraničného prechodu na Moravu - Vrbovce (U Sabotů). Alebo z hraničnej červenej značky zo sedla U tří kamenů (48.840951N,17.475640E) asi 600 m smerom na Vrbovce a potom doľava na zelenú asi 2Km. Mapa VKÚ 129 Malé Karpaty bradlo.

Edy29

mam sa tesit ze mame na slovensku takyto veterny mlyn, alebo to uz je za hranicami?

Bazajac

Lubo: Presne tak. Toto je asi najhoršia situácia - vložiť fotku v rozlíšení +- 1 pixel od presnej hodnoty. Dá sa s tým ale žiť, iba si musím dať väčší pozor. ;o)

Adina

ake krasne miesto ste nasli. Ten mlyn sa mi velmi paci.

Lubo

Nie sme fotoserver aby sme sa hrali s fineskami algoritmov :-) staci dodrzat 738px a je. Ak budete pridavat v inom ale blizkom rozliseni, tak ziaden algoritmus nevytvori nejaku ultrakvalitu.

Bazajac

Vďaka za postrehy a názory. Vyzerá to tak, že je najlepšie vkladať fotky s dlhšou stranou práve 738. Upravujem fotky v softe dodanom s aparátom (RAW FILE CONVERTER EX powered by SILKYPIX) Teda prípadné úpravy aj zmenu veľkosti, pri formáte založenom na stratovej konverzii je to lepšie. Ešte raz som to skúsil a objavil som problém: Pôvodný rozmer je 2816x2112. Keď prepíšem dlhšiu stranu na 738 dostanem 738x554 27% ale po vyskočení z poľa mi to zmení na 739x554 - je to haluz a samozrejme som si to nevšimol. Ale aj tak si myslím, že tu použitý algoritmus na zmenu veľkosti vkladanej fotky nie je optimálny.

Vladvlad

Lubo: mohlo by sa to dopísať do podmienok vkladania fotky a zvýrazniť to.
Teda pri PRESNOM rozmere 738px krát niečo bude fotka rovnaká ako v PC, iný rozmer fotku rozostrí.
Teraz je to tam krkolomne napísané, nejakých 730px, potom do 738px. Celé to vymazať a napísať tam, vkladať fotky len s rozmerom 738px na dlhšiu stranu.
Mnohým novým prispievateľom by to pomohlo a neboli by prekvapení prečo majú fotku neostrú.

Lubo

Kto chce presne taku foto ako vklada, nech da dlhsiu stranu 738px.
Presne :-).

Zdenči

problém vyriešený...a nesmejte sa mi. Napadlo ma, že si pozriem nastavenie prehliadača. Tu v robote som ho mal nastavený na viac ako 100%. Ale pravdepodobne nie som jediný, lebo už viac ľudí s ami sťažovalo na neostrosť fotiek po vložení.
Sypem si popol na hlavu...asi som už prepracovaný :-)

Zdenči

aj keď Chatu pod Suchým mám po otvorení z plochy ostrejšiu, ako keď ju pozriem cez Hiking.
A keď si uložím ten Rozsutec, čo si linkol, tak po otvorení z plochy je až preostrená...

Zdenči

no ved ani ja som sa kratšou stranou netrápil, až do času, kedy mi po vložení fotky rozmazalo. Ale posledné dve mám teraz už ostré.

Bruma

alebo tu:http://hiking.sk/hk/ga/32029/mala_fatra-spomienka_na_babiu_jesen.html

rozmer fotky je 738x372, a je ostra, len je orezana a kratsiu stranu inak editor upravil

Bruma

Zdenči, nikdy som sa nezapodieval druhou kratsou stranou, cize vzdy zmensim dhlsiu stranu na 738px a tym to u mna konci. mozno ak nema niekto pri zmenseni doostrenie na 100%, tak tam ta neostrost bude.

Takze 738px dat dhlsiu stranu so 100% doodtrenim pri Zonery a fotku by tu malo dat ostru:
napr:
hiking.sk/…/oravska_vrchovina…

ale vidno, ze fotka bola v uprave orezana, ale dlhsiu tranu dal 738, tym padom kradtu inak zmensi pri zmensovani.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky