Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Jastrabskej skaly

Diskusná téma K fotke: Z Jastrabskej skaly

Výhľad na Bartošovu Lehôtku a Dolnú Ves, kým Kremnica je ukrytá za Brezovým vrchom v prostriedku fotografie. Výrazný tvar skaly bol vytvorený čadičovou výplňou z jedného z najmladších vulkánov v Kremnických vrchoch, ktorý bol aktívny pred približne dvoma miliónmi rokov, na konci mladších tretohôr. Skala je odkrytý lávový, ryolitový prúd, ktorý končí výraznou strmou až kolmou stenou. Je to perfektný príklad selektívneho zvetrávania, ktorým sa pevnejšie ryolity dostali na povrch z erózii menej odolných sopečných pyroklastík.

MatusM

ste dobrí :) teda, hlavne Pafi, keďže bol prvý

Daulagiri

No ja som na Jastrabskej skale už bol, ale dávnejšie a v horšom počasí, preto žiedne foto. Ale nepochybujem že je to z nej.

Jonathan.sk

Aj ja hlasujem za Jastrabskú skalu..., hoci som tam ešte nebol ale minule sme ju už obzerali zo šenku čo je pod ňou, a konfigurácia terénu tomu napovedá.

Tidoj

Ja by som mohol len tipovať, lebo toto nepoznám, ale potreboval by som upresniť, čo je Podunajsko - možno sa potom trafím.

Pafi

Sorac,Ležisko beriem spať, je to z Jastrabskej skaly :o)

Pafi

Ležisko, ale nikdy som tam nebol :o)

MatusM

Nikto nič? :-)
Je to vcelku výrazný, regionálne významný vrchol a preto ma prekvapuje, že odtiaľ nie je ešte žiadna fotka v mape.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma