Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nerezový riad Kolimax

Diskusná téma K článku: Nerezový riad Kolimax

Keď sa mi na mojom staručkom ešuse vytrhol držiak z hliníkového drôtu a liter čaju skončil v tráve, rozhodol som sa, že si konečne kúpim niečo lepšie, modernejšie. Vybral som si nerezový riad firmy Kolimax, značky Tramp. Ako som dopadol a ako som spokojný s týmto riadom, sa môžete dozvedieť v mojom článku.

Dunaj1

Hlinik odporucam, dobre sa v nom vari, je lahky a raz za cas isto nezaskodi. Ja pouzivam aj hlinikovu lyzicu.

Bambi

co myslite tym ,zdravotne tazkosti´ pri vareni v hlinikovom esuse? mam doma dva hlinikove a rad by som ich vyuzival

Peter61

Martin63, Lubo: súhlasím s vami, ide nám o jednu a tú istú vec: že písaný prejav ide dole vodou. Akurát že ste asi "nevzali" spôsob písania môjho článku: otrasné tvrdky/žargónové vložky/neologizmy. Nebol by pre mňa žiadny problém toto porovnanie napísať 100% spisovne. Tým, že je už v úvode postup popísaný ako ZDŠ laboratórna práca s tvrdkou v nadpise, a vyjadruje horeuvedený názor ( a nerobí si nároky na Cenu JÚ ).
Tých pár preklepov (spôsobených primárne českou automatickou opravou textu) časom náš webmajster opraví výmenou za korigovanú verziu. Teraz behá s kočiarom okolo baráku a robí iné ešte dôležitejšie veci.

Lubo

Pisany prejav je vizitkou kazdeho autora, neprinasa sice fakticku pridanu hodnotu, je vsak predpokladom kazdeho kvalitneho autora.
P.S. text je plny chyb, nejde len o nadpis

Peter61

Martin63, snáď len túto hru na JÚĽŠ SAV nemyslíš vážne? Nesranduj, tri tvrdky v jednom slove môžu byť náhoda ? Tak či tak, tieto školopoviné deti, o ktorých píšeš, po dosiahnutí plnoletosti v najbližších voľbách rady zrušia i/y, takže vo co go... Článok bude v časom tejto podobe aj v tlačenom štvrťročníku SVTS, nepredpokladám, že by si šéfredaktor alebo jazikoví korektor dovolyly opraviť tú fizyku :-)

Martin63

Peter61: ten článok (inak obsahujúci užitočné informácie) si môžu prečítať aj školopovinné deti, tak oprav prosím aspoň tie tri hrúbky v nadpise.

Peter61

Ahojte,
porovanl som čas varenia v hlinikovych esusoch, nerezovom esuse, prerobenom hrnci a v novinke s vymennikom tepla. Najdolezitejsie asi je pouzivanie zavetria. Dobru chut.
prevyk.php5.sk/?id=9

Divotvorca

nuz ja som donedavna pouzival vsade klasicky Al esus...ale v Kauflande som kupil za cenu necelych 100sk presne to iste (maly velky esus a pokrievka s rovnykym riesenim ruciek-ale uz pebny drot)plech je tenky treba trosku pozret ci ema ostre hrany..inak je to nerez, kedze je tensi ma vetsi obsah-ale to je nepodstatne..inak je to presna kopia...za tu cenu enni nad cim uvazovat je to v pohode..iked treba to trosku dotuknut-mensie vyrobne vady ale to sa rychlo napravilo...comu som sa najviac potesil je ze caj chuti ako caj a kava ako kava..a ne ako vatsinou z hlinniku secko rovnako :) (nemyslim doslovne)takze uz sa ku klasike nevratim..ale je odlozena keby daco :)

Bikemartin

Mike, ty si asi nebol na vojne, ked sa ti hlinikovy esus nepaci ;-)

Teplo lepsie vedie hlinik nie nerez, ved aj VAR robi sendvicove nadobi - vnutri nerez (hygiena), vonku hlinik(tepelna vodivost).

Mike

Já jsem přešel na nerez (Kolimax) hlavně kvůli lepší manipulaci s nádobím. Hliníkový ešus měl vyviklaný a zprohýbaný držák, který byl po vaření horký a nedal se chytit do ruky. Dalším důvodem byla velmi snadná údržba nerezu - hliník víc drží zbytky jídla a hlavně mastnotu. Nerez pouze setřu trávou nebo papírovým kapesníkem a je hotovo. Nasazovací držák mně vyhovuje a mám ho uložený v pouzdře společně s plynovým hořákem (VAR), takže je vždy k dispozici. Výrobce navíc uvádí, že nerez lépe vede teplo a nedochází k velkým tepelným ztrátám. Zdravotní důvody jsou pověstnou třešničkou na dortu a cena je velmi příjemná.

Kamil

Dakujem za tento prispevok!

Popravde mne sa vzdy zdalo ze ten starodavny esus je tak jednoduchy az ma velmi blizucko k dokonalosti. Podla mna je jeden z najspravnejsich dotazov moznost straty ruciek, ktore nie su pevne spojene so suptavou, co je pri turistike a vsetkom tom cundrovany a valani sa v spacakoch a spani kde pride uplne normalna vec a druhou pre mna uplnou nevyhodou je tenkost materialu, ktory sposobuje pripalovanie potravy a nie je nic horsie ako ked cely den slapete a potom si idete uvarit poslednych 30 gramov ryze a aj ta sa pripali... Dik moc! Aj ja ostavam pri esuse!

Dakujem za test!

Sifonides

To bdel: "Chyby ktoré autor vytkol tomuto esusu sú typicke pre kazdy nerezovy esus" - to ich akože ospravedlňuje? To že je niečo "nové" a moderné, neznamená automaticky že je to aj dobré a už vôbec nie že to "staré" je od tej chvíle zlé.

Pinus

Ad. bdel. Ja na hliníkáč nedám dopustiť. Na ZVS sme z neho jedli cca.rok a nikomu sa nič zlé nestalo (aj bager bol hliníkový). Každému sadne niečo iné, ale preto nepatria ihneď staré ešusy do kovošrotu.

Boro

Problém môjho starého ešusu bol hlavne v tom,že tá rúčka bola z hliníkového drôtu a tak nepružila a tiež to oko v ktorom je prachytená k nádobe bolo hliníkové.To sa samozrejme po rokoch tiež vyviklalo.Nové hliníkové ešusy majú rúčku aj oko z ocele a tak sú bez chyby.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum