Komentár
K článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši
nová témaK článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši
nová témaPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia 83 (ehm) pripomienok spis.korzar.sme.sk/…/k-navste…
+ 28 ďalších príspevkovLubo: Problémy s registráciou Na prihlasenie mozes pouzit aj svoju emailovu adresu. Ak si uz nespominas na heslo, mozes si ho zresetovat.
+ 756 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Svaťo :-) Na pobavenie: Pionýři ve fotokroužku v Týništi n.O. nerozuměli slovensky, tak desátník spustil česky. Neskôr Dobeš a Nohavica boli naši obľúben …
+ 17 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaK článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovK článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly
nová témaTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkovSebastian.bena99: Práca Na Horách Dobrý deň , mám 24 rokov hľadám si prácu na horách. Ďakujem za ponuky.
+ 88 ďalších príspevkovTomas Vohlarik k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít ako vzdy nadherne fotky Peto. tak taketo krasne su vyhlady zo Slavkovskeho stitu. pri mojej navsteve sa mi podarilo minut kriz na vrchole kvoli hmle. ale nieked …
+ 3 ďalšie príspevkyMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Názvy zmeníme podľa aktuálneho stavu v teréne, možno predtým boli názvy TIM odlišné. Názov Dielnica sa z "technických" príčin nevykresľuje, lebo spadá práve na …
+ 3327 ďalších príspevkovWaldi k článku: Cerová vrchovina je pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom. Pozrite si deväť najkraších túr v ňom Dovoľte, aby som týmto vyjadril najhlbšie uznanie a obdiv k nájdeniu tejto lokality, ktorá je zatiaľ vhodná pre pohyb hajkerov po vonku. V zmysle štúdie "Odhad …
+ 5 ďalších príspevkovPeter61: Expresky "Jako reklama na bd expresky působivé, ...samozřejmě přeju uzdravení a příště více cest na OS." lezec.cz/clanek.php?key=18426…
+ 95 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Nerezový riad Kolimax
Diskusná téma K článku: Nerezový riad Kolimax
Keď sa mi na mojom staručkom ešuse vytrhol držiak z hliníkového drôtu a liter čaju skončil v tráve, rozhodol som sa, že si konečne kúpim niečo lepšie, modernejšie. Vybral som si nerezový riad firmy Kolimax, značky Tramp. Ako som dopadol a ako som spokojný s týmto riadom, sa môžete dozvedieť v mojom článku.
Hlinik odporucam, dobre sa v nom vari, je lahky a raz za cas isto nezaskodi. Ja pouzivam aj hlinikovu lyzicu.
Klidek, Alzheimer z esusu NEHROZI
prevyk.php5.sk/…/alu_kontra_a…
co myslite tym ,zdravotne tazkosti´ pri vareni v hlinikovom esuse? mam doma dva hlinikove a rad by som ich vyuzival
Martin63, Lubo: súhlasím s vami, ide nám o jednu a tú istú vec: že písaný prejav ide dole vodou. Akurát že ste asi "nevzali" spôsob písania môjho článku: otrasné tvrdky/žargónové vložky/neologizmy. Nebol by pre mňa žiadny problém toto porovnanie napísať 100% spisovne. Tým, že je už v úvode postup popísaný ako ZDŠ laboratórna práca s tvrdkou v nadpise, a vyjadruje horeuvedený názor ( a nerobí si nároky na Cenu JÚ ).
Tých pár preklepov (spôsobených primárne českou automatickou opravou textu) časom náš webmajster opraví výmenou za korigovanú verziu. Teraz behá s kočiarom okolo baráku a robí iné ešte dôležitejšie veci.
Pisany prejav je vizitkou kazdeho autora, neprinasa sice fakticku pridanu hodnotu, je vsak predpokladom kazdeho kvalitneho autora.
P.S. text je plny chyb, nejde len o nadpis
Martin63, snáď len túto hru na JÚĽŠ SAV nemyslíš vážne? Nesranduj, tri tvrdky v jednom slove môžu byť náhoda ? Tak či tak, tieto školopoviné deti, o ktorých píšeš, po dosiahnutí plnoletosti v najbližších voľbách rady zrušia i/y, takže vo co go... Článok bude v časom tejto podobe aj v tlačenom štvrťročníku SVTS, nepredpokladám, že by si šéfredaktor alebo jazikoví korektor dovolyly opraviť tú fizyku :-)
Peter61: ten článok (inak obsahujúci užitočné informácie) si môžu prečítať aj školopovinné deti, tak oprav prosím aspoň tie tri hrúbky v nadpise.
Ahojte,
porovanl som čas varenia v hlinikovych esusoch, nerezovom esuse, prerobenom hrnci a v novinke s vymennikom tepla. Najdolezitejsie asi je pouzivanie zavetria. Dobru chut.
prevyk.php5.sk/?id=9
nuz ja som donedavna pouzival vsade klasicky Al esus...ale v Kauflande som kupil za cenu necelych 100sk presne to iste (maly velky esus a pokrievka s rovnykym riesenim ruciek-ale uz pebny drot)plech je tenky treba trosku pozret ci ema ostre hrany..inak je to nerez, kedze je tensi ma vetsi obsah-ale to je nepodstatne..inak je to presna kopia...za tu cenu enni nad cim uvazovat je to v pohode..iked treba to trosku dotuknut-mensie vyrobne vady ale to sa rychlo napravilo...comu som sa najviac potesil je ze caj chuti ako caj a kava ako kava..a ne ako vatsinou z hlinniku secko rovnako :) (nemyslim doslovne)takze uz sa ku klasike nevratim..ale je odlozena keby daco :)
Mike, ty si asi nebol na vojne, ked sa ti hlinikovy esus nepaci ;-)
Teplo lepsie vedie hlinik nie nerez, ved aj VAR robi sendvicove nadobi - vnutri nerez (hygiena), vonku hlinik(tepelna vodivost).
Já jsem přešel na nerez (Kolimax) hlavně kvůli lepší manipulaci s nádobím. Hliníkový ešus měl vyviklaný a zprohýbaný držák, který byl po vaření horký a nedal se chytit do ruky. Dalším důvodem byla velmi snadná údržba nerezu - hliník víc drží zbytky jídla a hlavně mastnotu. Nerez pouze setřu trávou nebo papírovým kapesníkem a je hotovo. Nasazovací držák mně vyhovuje a mám ho uložený v pouzdře společně s plynovým hořákem (VAR), takže je vždy k dispozici. Výrobce navíc uvádí, že nerez lépe vede teplo a nedochází k velkým tepelným ztrátám. Zdravotní důvody jsou pověstnou třešničkou na dortu a cena je velmi příjemná.
Dakujem za tento prispevok!
Popravde mne sa vzdy zdalo ze ten starodavny esus je tak jednoduchy az ma velmi blizucko k dokonalosti. Podla mna je jeden z najspravnejsich dotazov moznost straty ruciek, ktore nie su pevne spojene so suptavou, co je pri turistike a vsetkom tom cundrovany a valani sa v spacakoch a spani kde pride uplne normalna vec a druhou pre mna uplnou nevyhodou je tenkost materialu, ktory sposobuje pripalovanie potravy a nie je nic horsie ako ked cely den slapete a potom si idete uvarit poslednych 30 gramov ryze a aj ta sa pripali... Dik moc! Aj ja ostavam pri esuse!
Dakujem za test!
To bdel: "Chyby ktoré autor vytkol tomuto esusu sú typicke pre kazdy nerezovy esus" - to ich akože ospravedlňuje? To že je niečo "nové" a moderné, neznamená automaticky že je to aj dobré a už vôbec nie že to "staré" je od tej chvíle zlé.
Ad. bdel. Ja na hliníkáč nedám dopustiť. Na ZVS sme z neho jedli cca.rok a nikomu sa nič zlé nestalo (aj bager bol hliníkový). Každému sadne niečo iné, ale preto nepatria ihneď staré ešusy do kovošrotu.
Problém môjho starého ešusu bol hlavne v tom,že tá rúčka bola z hliníkového drôtu a tak nepružila a tiež to oko v ktorom je prachytená k nádobe bolo hliníkové.To sa samozrejme po rokoch tiež vyviklalo.Nové hliníkové ešusy majú rúčku aj oko z ocele a tak sú bez chyby.