Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Furkotský štít (2405)

Brigita

To je v poriadku Tibko, ved pochybovanie je začiatok poznania!

Brigita

Vďaka Miško-to je prvá kniha a ďaľšia sa volá: Od A PO Z O NAZVOCH VYS. TATIER autor Ivan Bohuš st. renomovaný historik a veľký znalec VT. Sú to publikácie, v ktorých sa dočítaš Tibko veľa zaujímavých vecí o Tatrách a ešte mám jednu: Tatr. chaty-majáky v mori skál a snehu od Ivana Bohuša ml.-veľmi zaujímavé čítanie o historii tatr. chát-o tých, čo stoja aj o takých,čo tam už nie sú.

Meky

Existuje veľmi zaujímavá kniha od Ivana Bohuša-Tatranské vrcholy,kde sa dočítaš,veru o všelijakých spojeniach s názvami tatranských štítov.

Tidoj

Tatry nepoznám Nízke ani Vysoké, tobôž tunajší argot, ale dúfam, že existuje ešte aj iné vysvetlenie toho mena. Toto je také diétne zdôvodnenie - aby sa štít volal podľa zvuku potoka? Nemôže to byť aj napr. nemeckého pôvodu? Nie sú tu nejakí tatranskí turisticko-etymologickí nadšenci?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma