Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľký Lopeník a Mravce

Diskusná téma K fotke: Veľký Lopeník a Mravce

Pohľad na Veľký Lopeník z moravskej strany. Kým som tam vyliezol, takmer som dušu vypustil – kvôli teplu aj kvôli únave. Tieto bielokarpatské „housenkové dráhy“ (strmo hore, strmo dole, zase strmo hore, zase strmo dole...) ma likvidujú. Počas cesty z Lubiny do Bošáce som si chcel niekoľkokrát odskočiť do servisu na výmenu kolenných kĺbov. Slovenský je na fotke ten pravý svah kopca, bošácke lazy na ňom a hrebeň Dúžnika a Dubnického vrchu za ním v pozadí. Slovenská (podľa mapy) je aj tá osada v strede pod Lopeníkom. Má pekný názov – volá sa Mravcové. Páči sa mi hlavne preto, lebo si to vykladám ako pod. m., Nom., Plur. – čiže Mravcovia (Mravce).

Tidoj

Hm, hm, hm... keď tak nad tým popremýšľam - Ja bežím vždy všade, lebo nikdy nič nestíham, čiže väčšinou aj dole kopcom na bus. Na druhý deň mám celé nohy v dezolátnom stave a tri dni regenerujem. A teraz mi vážne na druhý deň nič nebolo, úplná pohoda.

Meky

No vidíš.A ako si tak bežal na autobus,zabudol si aj na tie kolená...A čo Ti pomohlo?Slivka :-) A je jedno či vizovická,alebo bošácka :-)

Tidoj

Slivovica ma čakala celkom nečakane hore na Lopeníku. Vlastne som tam prišiel umrieť, ale stretol som tam dvoch chlapíkov, tuším zo Zlína, ktorí prišli z Mikulčinho vrchu a tak sme sa dali do reči na rozhľadni. Pohostili ma vizovickou a kľudne by som tam ešte kecal aj popíjal (zdržal som sa hodinu), ale musel som stihnúť autobus. Do Novej Bošáce som aj tak musel bežať.

Meky

Tibi,v Bošácej si treba odskočiť na slivovicu-tá by Ti onakvejšie premazala ubolené kolenné kľby :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky