Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Cyklomost otvorený

Diskusná téma K fotke: Cyklomost otvorený

Pred pár rokmi len sen, v súčasnosti už skutočnosť. Most cez rieku Morava z Devínskej Novej Vsi do rakúskeho Schlosshofu je oficiálne prístupný verejnosti. Aj v dnešný príjemný podvečer si ho prišlo obzrieť množstvo ľudí. Myslím, že je sa na čo pozerať. Krátka prechádzka k zámku a okoliu je určite vítaným spestrením. A to nehovorím o množstve nových trás pre cyklistov.

Bazajac

vladvlad...Bezpečne sa dá k cyklomostu dostať aj po klasickej cyklotrase Wolfsthal-Hainburg-Bad Deutsch Altenburg-Markhof-Schlosshof ;o)

Phalike

Prave vcera som studoval tu diskusiu na mtbiker.sk, ale neodvazil som sa dnes vydat z DNV smerom na Dubravku kedze v tych koncinach som strateny aj autom, tak som to to strihol mensim ilegalom popod Sandberg do Devina a potom po ceste do Karlovky, nebolo az tolko aut takze sa to dalo prezit a tych zhruba osem kilometrov nie je zas az tak vela, ale dik za zakres do mapy, urcite vyskusam.

Vladvlad

Vďaka za pozretie aj to množstvo komentov :)

Ako sa dostať do DNV k mostu na bicykli bezpečne:
Cyklochodník z Karlovky do Devína je nereálny, cez Sihoť je to nereálne takisto.
V súčasnosti sa dá jednoduchu dostať po značenej "cyklotrase" od mosta Lafranconi, cez Líščie údolie k Zimnému štadiónu v Dúbravke. Odtiaľ sa treba napojiť na ulicu Na vrátkach-je to bočná cesta tesne pri diaľnici. Chodia tam síce autá, ale čo už. Následne klesaním až k hasičom na Agátovu ulicu. Tu kúsok po ceste (100m) a zatočiť doprava forum.mtbiker.sk/…/93317 Potom cestičkou popod podjazd forum.mtbiker.sk/…/93318 a prísť ku kruhovému objazdu forum.mtbiker.sk/…/93319 Následne buď po zatiaľ uzatvorenej ceste a po asi 4 kruhových objazdoch alebo po novovybudovanom cyklochodníku fotoforum.istracentrum.sk/…/C… Obidve trasy sa stretnú pri obchode Metro. Potom necelý kilometer a odbočiť doľava na značenú cyklotrasu po panelovej ceste. Celá trasa v mape mapy.hiking.sk/?trasa=DWhTQ v texte vyššie to síce znie komplikovane, ale využívam to často a nič lepšie zatiaľ nie je. Myslím, že je to plne použiteľná trasa.

Pio

Počkám až sa to tam trochu opozerá a vyrazím. Do Devínskej sa najlepšie dá dostať buď vlakom, alebo normálne MHD. V so a Ne berú do autobusu bicykle. imhd.zoznam.sk/…/Preprava-bic… Potom sa dá vrátiť bez problémov cez Rakúsko do Bratislavy.
Fotečka je ozaj vydarená.

Rbr69

pekna sirocina, svetlo, viditelnost ...

Phalike

Tak dnes som to bol uz aj ja skontrolovat, mostik sluzi od prvych dni naplno, naroda je tam ako na korze. Pri Schlosshofe sa ma este aj Rakusania vypytovali ze ci neviem kde je ten novy cyklomost :)))

Tidoj

Ale to dáš... na Zochovu chatu a cez Čermákovu lúku do Kuchyne. Odtiaľ to už máš len na skok (neviem, či bicyklom môže byť niečo na skok) - do večera si v Devínskej. Možno aj skôr. Ale vlastne, veď ty pôjdeš balónom. No tak to stíhaš, obedovať už môžeš in Österreich :-)

Zdenči

nie Roman, nebol som tam...mám to trošku od ruky :-)

Bazin

no Zdenci mas pravdu, bol si tam ? Ja som uz niaku trasu spravil v tyzdni ....http://mapy.hiking.sk/?trasa=qLfso ....No nic ine neostava len nechat auto v DNV a potom sa opet vratit co nieje velmo atraktivne.

Adina

vcera bola krasne fotogenicka obloha, paradne si odfotil. Aj ja som uz cakala na nejaku fotecku z tohoto miesta. Asi ho pojdem dnes skontrolovat :-)

Zdenči

včera to skritizoval aj starosta Lamača. Že máme síce cyklomost do Rakúska, ale dostať sa k nemu na bicykli je nadľudský výkon. On šlapal z Lamača na bicykli a že mal čo robiť aby sa vyhol autám. Keď urobili "A", malo by sa urobiť aj "B".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok