Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: krátky oddych

Bazin

a dal by sa popis chodnicku k vraku poslat aj mne?vdaka.bazin

Mirino

rast: Mohl by si mi prosím popísať ten chodník k lietadlu? Zaujímajú ma tieto veci a rád by som si to miesto pozrel. Ak to nechceš až tak veľmi zverejňovať, tak možno na mirofu@centrum.sk Ďakujem.

Krivan2494

Potvrdzujem dzakomoovi, čo hovorí rast (i adina). V Tichej mám dobrú skúsenosť s kombináciou bicykel a pešia túra. Raz som tak absolvoval Tomanovu dolinu s Tomanovým vodopádom a Červené vrchy po Kasprov vrch, odkiaľ sme zišli dole k bicyklom. Bicykel som schoval na konci doliny v lese a prikryl haluzami. Ani som vtedy nevedel, ako dobre robím, lebo potom zrušili značku v Tomanovej doline. Inak, v Tomanovom sedle boli vtedy slovenskí colníci a rovno mi povedali, že v pohode môžem ísť hore na Temniak bez značky po chodníku po hranici. Odtiaľ až na Kasprov vrch vedie značka. Na Kaspráku nás pre zmenu kontrolovali poľskí colníci, či náhodou neprekračujeme nepovolene hranice :) Tak sme im povedali, nech zavolajú tým slovenským colníkom z Tomanovho sedla (aby potvrdili, že sme neprekročili hranicu) a Poliaci nás v pohode pustili. Na toto treba dať tiež pozor, lebo ani dnes v schengenskom priestore nemôžeš prekročiť hranice kdekoľvek, takže napr. hoci človeka láka odbočka z Červených vrchov na blízky Giewont v bočnom hrebeni, netreba to riskovať, lebo Giewont už je celý v Poľsku, nie je na hranici.

Rast

Inak bicykle sa nachadzaju pri vstupe do doliny Hlina, kde je lesna cesta a je tam horaren o ktorej malokto vie. A inak Ticha dolina skryva rozne zaujimavosti, okrem inych aj vrak lietadla Junkers z 2. svetovej vojny, ku ktoremu ide krasny chodnicek, skoda ze na Slovensku toto nie je popisane, mohla byt z toho pekna tura a clovek by sa nieco aj dozvedel. Pekne je to spojit prave s bicyklom.

Rast

Bicyklom v Tichej sa da ist ako je napisane nizsie, hore sa to uz vacsinou tlaci, niektori si bicykel vezmu do zadnej Tichej na Zoavory a potom pokracuju dole do Koprovej a maju okruh. myslim si ze tlacit bicykel nie je trestne a ked by niekto pindal,tak asi nie je uplne v poriadku. Bicykle sa schovat daju, najlepsie do lesa a zamaskovat zamknute,robim to tak vzdy, dokonca som niekedy aj nejake schovane uz aj nasiel. V Koprovej sa da ist na bicykli po ostru zatacku, kde dalej pokracuje uz len strmo chodnik, ale potial by sa az nemalo, oficialne konci cyklocesta po koniec asfaltky kde je odpocivadlo.Auto lesnej straze som videl ale vyssie, kde je odbocka do zakazanej Nefcerky. Myslim si, ze na tieto doliny je bicykel uplne idealny, spojeny s pesou turou toho mozes vidiet velmi vela, cestu spat na bicykli uz nemusis ani pocitat, to sfrcis rychlo pokial by si nemal cas. Proste do tychto 2 dolin pokial ides aj dalej a vracias sa, sa inak ako na bicykli nechodi :-) ochranarov by som si nevsimal, nech si pindaju, oni tam casto sami chdia autom, co k tomu povedat.

Adina

Myslim, ze o turicky mali zaujem aj ini. Boli tam priviazane bicykle k mostovemu zabradliu prave pri rozcestniku(fotku dam zajtra). A veru turistov tam na moje prekvapenie bolo dost. A este, ak budes mat cas kukni clanok ... cyklo.hiking.sk/…/cyklovylet_…

Dzakomoo

Dik za rady obom - práve kvôli tým zákazom sa pýtam. A dá sa tam aspoň niekde na konci oficiálnej trasy bike schovať? Už keď tam človek príde, tak by sa to dalo spojiť aj s nejakou túrou. Pozerám, že je tam veľa možností ísť ďalej aj pešo.

Adina

dzakomoo odporucam. Oficialne asfaltka konci asi po 11 km. Nemozes to minut. Po odbocke na Kasprov vrch-Liptovsky kosiar pokracujes uz len kusok po cervenej a tam je na asfaltke preskrtnuty cyklista. Potom uz len pesikom. Par cyklistov pokracovalo aj dalej. Dole pri horarni boli zaparkovani ochranari. Ci sa cyklistom podarilo beztrestne prejst do Koprovej, neviem. Ja by som to neryskovala. Naco, Ticha dolina je krasna, ak po nej iba neprefrcis, budes mat zazitok.

Krivan2494

dzakomoo - záleží na tom, aký brutalista si - voči sebe i voči tomu bicyklu ;) V zásade sa dá ísť "len" po rázcestník pod Kasprovým vrchom.

Dzakomoo

Tvoje posledné 2 fotky sa mi páčia a navnadili ma na bikevýlet do Tichej, keďže som tam ešte nebol. Chcem sa Ťa opýtať, kam až sa dá zájsť bicyklom v Tichej? Resp. dá sa prejsť aj do Kôprovej, alebo treba ísť naspäť tou istou trasou?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok