Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stráže 2

Diskusná téma K fotke: Stráže 2

Zujímavé skalné útvary na Strážach. Do Veľkej Moravy stálo na tomto mieste hradisko, zrejme keltského pôvodu-ale ruku za to do ohňa nedám :-) Nemôžem sa k tomu akosi nikde dopátrať. Taktiež su tu viditeľné zákopy z vojny a zasypaný bunker.

Gubo

Tak to by som bol rad, keby zistis dake info o tomto mieste, tak snad nezabudnes, heh.

IND_jones

Jestli si vzpomenu, tak to po prazdninach zjistim v nasi knihovne (literatura k tomu nejaka je). Jinak je docela mozne, ze to bylo osidlene v obdobi puchovske kultury (o tom, zda to byli primo Keltove se vede nekonecna debata).

Ransford

To je ale stara fotka, vidim tam za krikom mamuta

Misob

Ta trava v popredi by bola v poriadku, keby nesiahala az do 3/4 zaberu... :(

Tono

Raksa, Bystricka, Sl. Pravno, Vysehrad, to vsetko su zaroven aj stred. hrady, resp. hradky. Tak isto, bolo tam zachytene aj starsie osidlenie, ktore teraz hned neviem presne specifikovat. Ale tie stred. lokality, to je 100 perc. fakt.

Gubo

Inak tu v Turci bolo takýchto hradísk dosť, napr.: Rakša, Slovenské Pravno, Bystrička, Vyšehrad, niekde medzi Rakovom a Valentovou atď. no informácie takmer žiadne.

Tono

Ja v mojom "fortifikacnom" zozname lokalít mám doposial lokalitu oznacenu, ako - zatial blizsie nedatovana (opevnená???) lokalita, so stopami opevnenia z II. sv. vojny.
Takze ani ja ti neviem nieco blizsie relevantne napisat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky