Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: „Meškajúci turisti“

Diskusná téma K fotke: „Meškajúci turisti“

Stáva sa Vám že z dôvodu enormne dobrého pocitu z pobytu v prírode sem tam zabudnete na čas ? Ktorý v takýchto prípadoch akosi rýchlejšie ubieha a to nehovoriac keď máte zo sebou fotoaparát. Sú dni ktoré si vyhradíme na odreagovanie, relax, perfektne strávený deň v prírode ale po absolvovaní túry je Vám vyčítané že ste sa nevedeli prispôsobiť „väčšine“ a prišli ste neskôr. Chcel by som vedieť, keď má niekto z Vás podobné skúsenosti zo skupinovej (klubovej) turistiky ako riešili problémy tohto druhu. Jediné normálne čo ma napadá je nechodiť z klubom ale iba súkromne a nebyť viazaný na žiadny čas - ale na druhej strane perfektná partia ktorá nespočetne krát znásobila dobrý pocit z túry aj keď bolo to najhoršie počasie , je to presne iba tento jediný dôvod - partia kvôli ktorej ešte stále chodíme s klubom. Predom sa ospravedlňujem za tieto negatívne riadky.

Pocestna07

Sama do hor chodím nerada, potrebujem zdielať. Tak to striedam to - buď idem s partiou a uspokojím sa s tým, že fotky nebudú úplne top - i keď veľakrát sa ostatní (tí rýchli)pýtajú "a toto kde bolo a toto si kde našla?" Niekedy, keď je partia pomalšia, tak stihneme všetko - pokochať sa, nasmiať sa i fotiť..... Alebo idem s kamarátkou, ktorá tiež fotí. Vždy si dáme nejaké orientačné body, kde sa čakáme a ta, ktorá je tam skor, sa kochá - tých pohľadov na hory a doliny nie je nikdy dosť.

Barselo

Meky, slivovička sa rieši od odchodu z mesta už v autobuse (pán na fotke má výhradné právo a nespočetné skúsenosti z pritužovaním kolektívu, hlavne dezinfikovať v trasúcom sa autobuse tou najlepšou slivovicou ústne dutiny a mierne ospalých turistov) :))
Adina, až na fotkách niektorý zbadajú o aké pohľady prišli svojou doslova šprintérskou turistikou a ako keby si chceli iba odfajknúť trasu vo svojom zozname absolvovaných trás ktoré asi už nemienia druhý raz absolvovať, aspoň mne to tak pripadá, sú dni keď je lepšie ostať v teple domova (v prípade daždivého počasia) vtedy sa nečudujem že sa väčšina ponáhľa späť. Buď ja som nepochopil podstatu relaxu v prírode alebo tí turistický šprintéri .
Zdenči, sú aj taký a nie je ich málo ktorý sa ponáhľajú kvôli krčme ale aby väčšina času z toho dňa bola strávená v pohostinstvách a v reštauračných zariadeniach len preto že na mape bolo zapísané - trasa trvá cca 3,5 hod., tak to sú veci kvôli ktorým nás „spomalených“ odrádzajú od absolvovania spoločných túr.

Zdenči

tí rýchli nakoniec aj tak čakajú v krčme :-) Zaplatíš im po pive a problém vyriešený :-)

Adina

Moj podobny problem, ale nehovoria mi neprisposobiva :-). Zo zaciatku som sa ja hnevala, ze necakaju, obcas som im vynadala, ked som sa bala medvedov. Nasi nechapali, co takeho po ceste fotim. Potom pochopili, ked sa v klubovni fotky pozerali...a uz som si nasla v zaostavani partacku. No tiez som zacala do hor chodit sama. Nie je to najlepsie riesenie, ale ked sa neda, tak sa neda. Hory k zivotu potrebujem, kym sa da, tak idem.

Meky

Liter dobrej slivovice za hodinu by im mal "zalepiť oči".A za hoďku niečo pofotíš :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok