Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Vtáčnika (1346m)

Diskusná téma K fotke: Z Vtáčnika (1346m)

Deň pred sobotnajším výletom na Vtáčnik som si popozeral tunajšie fotky na mape, prečítal články a teda bol som teoreticky pripravený. Realita bola, ale iná, lepšia :) Ako som prišiel ku Kláštorskej skale, vyštveral sa na ňu, tak v skupinke turistov na vrchole jeden pán ostatným ukazoval, čo všetko je z tejto skaly vidieť. Hneď prvé ma prekvapilo, že je vraj vidieť aj Kráľovu hoľu. A naozaj, bolo. Následne je to na vrchol Vtáčnika len kúsok a tam je ten výhľad ešte zaujímavejší. Je vidieť aj tatranský Kriváň, síce len kúsok, ale je. To ma tiež milo prekvapilo. Nuž, nie som ešte zvyknutý na takéto nadmorské výšky a výhľady z nich :) Pomenovanie niektorých kopcov pre lepšiu predstavu, dúfam, že som sa nikde nezmýlil.

Peter Miler

Sakra človeče to ti je výhľad! Na jar sa chystám na hrebeňovku Vtáčnika a toto foto ešte urýchľuje moje tešenie :-)))A fest!

Daulagiri

Jo jo, zrejme som sa na to od začiatku nejako nesústredil, ale snáď mi bude odpustené :-)

JV

Pro Martina(Daulagiriho).
Hned v první větě jsou téměř všechny vrcholy popsány špatně ! Chládkové úplazy nejsou vůbec vidět, jelikož jsou schovány za Drieňkom který je úplně vlevo. Mezi V.Chočem a Borišovem je bralnatá Haľamova kopa. Smrekov ten už je určen správně.

Daulagiri

Á tak predsa sa niekto našiel, a pravda Aďo, pravda :-)

Aďo.4

super Martin...vďaka.! Ja by som ešte pridal,že pred Svinicou a Kozi Wierchem sú pravdepodobne Veľká kopa a Krížna o ktorej písal Igor..

Daulagiri

Tak ja to teda skúsim:

Úplne vľavo s tými bielymi skalkami pod vrcholom sú Chládkové úplazy, také členité a bralnaté medzi Chočom a Borišovom je Drieňok a vysoký hrb napravo od Borišova je Smrekov, všetko V. Fatra. Rozložitú kremnickú Flochovú asi nemusím opisovať.
Napravo od Krížnej nad tou tmavou plôškou kosovky je Pachoľa, vedľa Baníkov a Hrubá kopa a osamotená pyramídka je Plačlivé. Potom Baranec s výrazným trojuholníkovým žľabom a vpravo pod ním nízkotatranský Salatín. Napravo od neho masív Bystrej. Pod ňou tmavá pyramída Tlstej v Nízkych T. a slabšie viditeľný Zvolen a Nová hoľa nad Donovalmi. Nasleduje výrazná Svinica a Kozí Wierch v Poľsku.
Pod Kriváňom je Veľká hoľa v NT, Ďalej Chochule a Prašivá a nad ňou Ďurková. Pod Prašivou Vyhnatová v Kremnických vrchoch. Chabenec a Skalka naľavo od Chopku sú jasné.
Napravo pod Ďumbierom prvá vyvýšenina je Veľký Gápeľ, následne Králička a nižší Lajštroch a pretiahnutý Veľký Bok.
Potom sa horizontu dotýka Zlatá studňa v Kremnických, nad ňou Homôľka a následne rovinatá Veľká Vápenica a Heľpiansky vrch v NT. Pod Kráľovou hoľou vidieť i Kráľovu skalu.
Masív označený ako Klenovský Vepor je chybný a má byť vľavo zub Hrbu a vpravo Ľubietovský Vepor. Nad nimi presvitá masív Fabovej hole. A tá nenápadná slabá plôška dotýkajúca sa pravého okraja panorámy je Stolica v Rudohorí.

Tak hádam si to aj niekto prečíta :o)

JV

Daulagiri nechtěl bys doplnit na toto panorama přesný a podrobný popis, myslím že bys udělal radost mnoha lidem.

Daulagiri

Bývam pod týmto kopcom, takže takýto výhľad som tu zažil mnohokrát a mám ho "naštudovaný". No nemám fototechniku na jeho odfotenie, preto som rád že sa niekto taký našiel :-)

Vladvlad

Martin: vďaka za opravu a doplnenie. Preto som sa nepúšťal ani do pomenovania Tatier, aby tam neboli zbytočné a mätúce chyby.

Som rád, že pohľad zaujal a teda ukázal, čo sa dá vidieť. Vďaka za pozretie a komentáre.
Osobne ma teší, že pri mojej premiére tu, som mohol takéto niečo vidieť.

Na doplnenie pohľad na Vtáčnik od Bratislavy hiking.sk/…/male_karpaty-inov… a z kopca nad obcou Doľany hiking.sk/…/zapad-od_bohunic_…

Pipin

Uz som pri tej fotke asi 5. krat, super.

Paulovič pali76ZM

bol som tu v na jar,v lete i v zime ale takéto niečo som tu veru nezažil :) , parádna dohľadnosť !

Merhorn

Kto by to bol povedal co vsetko je vidiet z tohto kopceka :) Krasna a masivna Flochova posobi nenapadne a zarovne budi respekt :)

Monghi

tak poviem Vam, toto je ine stastie natrafit na takuto viditelnost z Vtacnika. Fantasticke!!! Vzdy som Vtacnik rozoznal z dialky z inych konciarov, ci uz z Fatry alebo z Baranca, ale opacne som nemal nikdy taku viditelnost. Parada!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma