Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jeseň v NP Gesäuse

Diskusná téma K článku: Jeseň v NP Gesäuse

Je fajn mať sny. Horské sny. Tým mojím bol už takmer rok Národný park Gesäuse v susednom Rakúsku. Po tom, čo som vzhliadla na internete nádherné jesenné fotky, bolo rozhodnuté – ak sa podarí, tak jeden z tohtoročných jesenných výletov bude smerovať práve sem. Správna konštelácia počasia a voľného času nastala v tretí októbrový týždeň a mohli sme vyraziť.

MatusM

:))) málokedy sa takto podarí, ukazuje sa že základom je plánovať čo najmenej, aby potom zostalo čo najviac voľných dní na spontánne rozhodnutia

Fangorn

konečnéééé som sa dostal k prečítaniu tohoto článku. fakt krása. počujte Morongovci, zase by ste si ma mohli zbaliť ako batožinu na cestu, dlho som s vami nikde nebol ;)

Prot

Veľmi Príjemný článok a tie fotky Krásne, ešte na jar to musí byť ozajstná bomba. Toto okolie a grosglockner je prekrásne.

Adushka

Dakujem opat za pozitivne ohlasy, ten vylet bol naozaj uzasny :) K prevyseniu sa uz vyjadril Matus, mne len neda k poznamke marianiska - photoshopu tam nie je ani tuk, s tymito fotkami nebolo potrebne robit takmer nic okrem jemneho doostrenia v lightroome.. farby su uplne realne, a tak neskutocne, ako to mozno vyzera na fotkach, to bolo aj tam, preto je to moj top vylet roka. Niekedy proste svetla a farby prirody upravovat netreba.

Peter Miler

Parádička, hlavne tie fotky. Aktivovala si vo mne výron spomienok, keď sme sa v rokoch 1995 a 1997 kaňonom popri riečke Enns s parťákom trepali ešte na starých favoritoch raz cez Grossglockner k moru, raz zase do Švajcu. Nikdy však nezabudnem na malebný úsek medzi Hieflau a Admontom, kde sme 2 x spali pod tým istým mostom pred dedinkou Gstatterboden, ktorá je priamo pod Hochtorom. Ten sa z kaňonu nedá prehliadnuť. je to presne, ako píšeš - 1700 metrový, miestami kolmý padák do údolia. Je to nádherný kraj a celý ten kaňon nemá chybu. Vďaka za článok :-))

M77

Aha, tak pokud je na výstupové stezce členitá hřebenovka, nějaké metry asi opravdu naskáčou, zvlášť, když je cesta absolvovaná 2x. Takže beru zpět tu ironickou poznámku. Já jsem předpokládal, že stezka na Hochtor je vedena stylem "pořád nahoru".

Zdenči

ja som sa tiež inšpiroval Borisovými fotkami, aj sa kuli plány na túto túru, ale teraz musí ísť realizácia na chvíľku bokom...Super článok a ešte krajšie fotky

Bazin

pekny clanok, fotky nadherne. Velka inspiracia!!!

FunTTomas

Peter: budeme radi, keď prispeješ článkom o túre v Maďarsku, lebo dolnouhorská rubrika zíva prázdnotou.

Peter61

@ M77 - odkial mas ten odhad ?
btw hodil som si do hikeplannera kus hrebena ZT a vyslo to skoro nachlp so šuntom.

Tomáš - ja beriem do úvahy budúce hranice :-)

FunTTomas

Peter: lebo berieme do úvahy aktuálne hranice štátov. Okrem Rakúsko-Uhorska už nie je Československo, ani Veľká Morava...

MatusM

Ďakujem Aďke za takéto zvečnenie nezabudnuteľného víkendu :)

K prevýšeniu - 2100m je údaj z GPS, môžem vyhrabať tracklog. Keď si to narýchlo overujem tak 2369 (Hochtor) mínus 550 (približná nadmorská výška štartovacieho bodu v doline) = 1820, zvyšok môžu byť reálne nasčítané menšie stúpania a klesania cestou (nie autom:), hlavne záverečný exponovaný hrebeň.

Daulagiri

Výborné čítanie a nádherné fotky prekrásnej krajinky. Veľmi ma zaujalo, veľmi...

Lapaj

Eh, super článok o fotkách ani nehovoriac. Snáď jedného dňa :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum