Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zvyšky snehu pod Vysokou

Diskusná téma K fotke: Zvyšky snehu pod Vysokou

Odlesnený svah kopca Vysoká (754m) poskytuje výhľad smerom na Peterklin, Vápennú a skalnatý Horný vrch v popredí. Lesná cesta, ktorá sem vedie od asfaltky, bola bez snehu. Vyššie, smerom k modrej značke, v 600 m n.m., už bol sneh. Slnka veľa nebolo, v diaľke dokonca pršalo, čiže pohľad je taký smutný. Teplota v týchto miestach bola +4°C, dole pod kopcami +10°C. Čiže príjemný začiatok jari :)))

Dzakomoo

K tomu hradu v Plavči (pri SL) - to je už len biedna zrúcanina, ale aj tak sa tam oplatí ísť. Plavecký hrad v MK je na tom podstatne lepšie :)

Tidoj

;-) Uvažoval, ale buď mám pocit, že toho viem málo, alebo som lenivý niečo písať. Vlastne aj po Silvestri som sa chystal na nejakú historicko-lesnú túričku, ale zdravie ani počasie nespolupracujú. No ale dám si záväzok, že niečo by som popáchať mal, nech nebehám len tak jalovo po tých Karpatoch.

Vladvlad

Priblížený pohľad na tie kopce v strede je tiež zaujímavý. Pri lepšom počasí je tam vidieť aj Senicu.

tidoj: osobne sa mi páčia tieto tvoje doplňujúce (historické) informácie k rôznym tunajším fotkám, rovnako aj pri tvojich fotkách v ich popisoch.
Neuvažoval si o nejakom článku z tvojich výletov, kde by si sa zameral na takéto historické zaujímavosti (či už čo sa dá vidieť historického po trase, nejaké udalosti čo sa v tých lokalitách stali a tak). Myslím, že by to mohlo byť zaujímavé a pútavé. Teda spojenie turistickej túry a histórie.

Tidoj

A všetci z MK tam aj ten Pavecký hrad vidíme, aj keď ho nie je vidieť.
Ja mu niekedy hovorím Plaveč, aby to bolo kratšie. Ale tým mýlim tých, ktorí nevedia, že Plaveč je pri Starej Ľubovni. Ale aj ten spišský sa dá nazývať Plavecký hrad. Oboch etymológia je totiž rovnaká. Máme dva Plavecké hrady.

Meky

Nie som žiadny "depkár"-opak je pravdou,ale takéto smutné pohľady ako vravíš,mám rád a aj tento sa mi páči.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky