Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NP Paklenica

Honza286

To rasto: Nějaké mapy jsou volně stažitelné na netu (stačí zadat do vyhledávače mapa paklenica), v ičku ve starigradu je zdarma mapa soutěsek Mala a Velika Paklenica + jejich nejbližšího okolí, jinak je přímo ve Starigradu možnost koupit několik druhů map.

Rasto

Zdravim. Mozem sa spytat, aku mapu ste pouzili a kde sa da zohnat? Diky

IvanB

Plateniu vstupného sa kedysi dalo vyhnúť veľmi skorým vstávaním, lebo zavčas ráno tam ešte vyberači mýta neboli. Myslím že my sme pred 10 rokmi zvykli prechádzať vstupom okolo 6:00 a neplatili sme ani raz :-) Navyše aj s ohľadom na horúčavy je omnoho lepšie vyraziť skôr.

Čo sa týka schodnosti, tie chodníky ktoré boli v mape len bodkovane v skutočnosti neboli, tam boli len značky, dokonca krížom cez súvislé kosodrevinové polia, pred kosovkou značka, za kosovkou značka. Dobrá mapa je vtedy na nezaplatenie.

Axel

Vstupne sa uz vybera aj pri vstupe do Malej Paklenice...
Presne tuto turu (hore Malou a dole Velkou) sme mali povodne v plane, no burky nam ju prekazili.

Honza286

Přímo tu trasu jsem nešel, šel jsem pouze její úsek (v opačném směru ze Starigradu na Vidakov kuk), a je opravdu kovbojka tam najít značku:( Jinak mohu celou oblast jen doporučit, ideální kombinace koupání a turistiky. Asi nejhezčí túra je přechod soutěskou Mala Paklenica a přes Velkou pak do Starigradu (dá se tak i vyhnout placení za vstup).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum