Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hlavné mesto v posledných lúčoch

Diskusná téma K fotke: Hlavné mesto v posledných lúčoch

Pohľad 10 minút pred západom slnka, z najvyššieho miesta Bratislavy, 514 metrov vysokej Devínskej Kobyly. K tejto nadmorskej výške treba pripočítať ešte cca 6 metrovú výšku bývalej vojenskej rozhľadne. Na panoráme sa dá rozoznať množstvo, aj mimobratislavčanom určite známych, miest: Hrad, Slavín, Slovnaft, Most SNP, budova STV, najväčšie sídlisko na Slovensku a mnohé iné. Pri tomto pohľade ma už veľa rokov napadá, prečo tu nie je postavená "normálna" rozhľadňa. Iné ideálnejšie miesto s kruhovým výhľadom si neviem predstaviť. Bola by z toho vynikajúca turistická atrakcia. Dohľadnosť je od vrcholkov rakúskych Álp, cez maďarské pohoria, českú Pálavu, naše Biele Karpaty, Tribeč,... Slová nie sú peniaze, je úbohá výhovorka... Fotka je menej kvalitná, keďže sa bolo treba zmestiť do 750KB.

Vladvlad

Čo už, ale poloha Bratislavy je myslím veľmi dobrá. Od historických dôb tu bolo osídlenie.
Ale zdiaľky je to predsa fajn :)
Mne sa tento záber páči v tom, že je taký "neokukaný" :) nie je tu iné miesto, kde by sa dala podobná fotka zachytiť.

Muro1

Ako nase hlavne mesto co sa tyka urbanizacie je skor vzor toho ako by to vyzerat nemalo :D Ale tento zaber je pekny aj ten Dunaj v pozadi mohutne posoby

Tidoj

:-))) Ja som čítal, že sa na Homoľu vyberú aj "naturisticky orientovaní ľudia"...

Vladvlad

Nuž, je to tak.
Ja by som si to zjednodušene predstavoval takto:
pokiaľ sa nevyrieši, čo spraviť s tou vojenskou opachou, tak všetko zakonzervovať, tj "zadebniť" vchody, okná, vstupy do "hangárov" či ako to nazvať.
Následne vyčistiť od stromov prístupovú asfaltku na vrchol, spraviť prepojenie chodníkom od značeného turistického vrcholu až sem.
A k tomu všetkému vybudovať tú rozhľadňu. Nemusela by byť vysoká, možno 10-15 metrov by bohato stačilo.
S dopravou materiálu by nebol žiadny problém, asfaltka ide až na vrchol.
Osobne si myslím, že keď sa staval vysielač O2, vtedy bola šanca aby stavebník prispel/postavil rozhľadňu, prípadne sa mohla spravila kombinovaná rozhľadňa (tj vysielač+rozhľadňa v jednom).

V porovnaní s takou Homoľou, keby tam nebola rozhľadňa myslím, že návštevnosť toho kopca by bola minimálna. Doslova nič tam nie je. Takto sa tam aj neturisticky orientovaní ľudia vyberú na prechádzku.

Tidoj

Ja sa tú otázku s rozhľadňou pýtam (sám seba) tiež, a ako dôvod si predstavujem, že sa mestu (alebo MO SR, alebo župe, alebo janeviemkomutopatrí) nechce robiť poriadok na vrchole, lebo by to stálo asi viac ako postavenie rozhľadne. Ale je to strašné. Slováci si bohužiaľ stále myslia, že turizmus sa rozvíja postavením hotela a zjazdovky a búdy na hot-dogy v Tatrách. Prípadne lanovky (neviem odkiaľ) na (nudný) Bratislavský hrad - bol kedysi taký trápny nápad...

Vladvlad

Bolo pekne. Na južnej strane sa sneh skoro roztopil. Plno vyrastajúcich snežienok, teplo, jarná atmosféra :)

adina :) som sa rozhodoval, či ísť niekam na bicykli alebo pešo sem. Výber neľutujem. Slnko zapadá presne nad Schneebergom. Ten bol opäť pekne vidno.
Aj na opačnú stranu: Vysoká, Vápenná, Homoľa, Somár, čo bolo vidieť tak bez snehu. Slabo bol vidieť aj Zobor a Veľký Tribeč.

nsvetozarov: vďaka. Netuším, bodovanie nikdy nepozerám, keďže ma popravde nezaujíma.

Nsvetozarov

Pekné! No zvláštne je, že mi ukazuje, že hodnotilo 7 ľudí s počtom bodov 34, ale aj samostatne osem ľudí, ktorí hodnotili všetci piatimi bodmi. Ako je to možné?

Adina

som normálne dnes myslela na teba, či náhodou nefotíš, bo ten západ bol parádny :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma