Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Anitino očko

Diskusná téma K fotke: Anitino očko

Toto malé pliesko v závere Bystrej doliny je zároveň jedným zo skupinky Bystrých plies. Anitino očko sa podľa niektorých zdrojov nachádza mimo potoka Bystrá, ktorý tečie touto dolinou, avšak podľa turistickej mapy vyteká práve z tohto plieska. Kto vie, kde je pravda?

Blska

Tak ja som už riadne pomotaná :D OK, Anitino očko je niečo iné ako toto na fotke, Anitino očko = Nižné Bystré pleso. Dolné Bystré pleso je teda toto na fotke? Vuaaa :D Každopádne, krásne sú plieska, treba ich zvečniť :)

Jožo Š.

Samozrejme že Anitino očko je to pleso pod Nižnou Bystrou (niekde sa uvádza aj ako Nižné Bystré pleso).Už len z toho dôvodu že také romantické pomenovanie mohlo dostať len výnimočne krásne pleso,akým je to pod Nižnou Bystrou. Jasné,každé horské jazero či mláka je krásne.Aj to na tvojom zábere vedľa chodníka na Bystrú.No ver mi že je bez mena.Treba mu nejaké vymyslieť :-)

Blska

Ja to mám z tejto hiking mapy, podľa nej je to jednoznačne to najmenšie. Pozerám na harmaneckú a nápis je medzi plesami, bližšie ale k tomu väčšiemu bezodtokovému, takže tu máme vojnu máp :) Zišiel by sa nejaký rozstrel.

Jožo Š.

..potom na tvojej turistickej mape toto bezmenné pliesko nie je vyznačené.Ja ho na harmaneckej pädesiatke vidím.Anitino očko je perfektne ukryté.Z Bystrej ho nevidieť keďže pohľadu do kotla, v ktorom leží, bráni odnož Hrbáča.

Blska

...odfotil ho z takmer toho istého pohľadu :) Neviem, možno je chyba v mape, na nete som našla aj iné fotky Anitinho očka, ktoré zachytávali ozaj iné pleso.

Blska

Vďaka za upozornenie, nuž, možno je to tak. Pri zostupe z Bystrej bolo vidieť vyššie položené plesá väčších rozmerov, počas zostupu sme odbočili z masívu Kobyly zo žltej značky k malému pliesku. Podľa turistickej mapy je to Anitino očko.

Jožo Š.

Toto nie je Anitino očko.To sa nachádza asi 500 metrov od tohto plieska na dne karu,priamo pod príkrym svahom Nižnej Bystrej (ten hrotitý vrcholec). Anitino očko je bezodtokové pleso pozdĺžneho tvaru,obkolesené mocným zlomiskom..je krásne ako aj jeho pomenovanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok