Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nad Devínom

Diskusná téma K fotke: Nad Devínom

Dnešný západ slnka na svahu Devínskej Kobyly. Väčšinu fotky pokrýva rakúske územie, v popredí rozvodnená rieka Morava a v strede Dunaj. Krajný západ Slovenska mal dnes diametrálne odlišné počasie ako zvyšok Slovenska. Taká skorá jar.

Zdenči

musím už aj ja zaivnestovať do niečoho širšieho...17 mm mi už nestačí :-)

Aďo.4

Mňa tiež zaujali mraky..Hlavne tie nízke za hradom Devín..Super..

Bazin

nadhera, pri odchode z Devinskej som si hovoril: teraz tak byt na kopci....Hej ja mam Samyanga 8mm a tiez sa mi odvtedy ziada vsetko fotit s nim nasiroko... :-)))

Vladvlad

Vďaka Martin. Nech je to ako chce, práve tá rozdielosť a rozmanitosť je zaujímavá. Veď keby bolo všade rovnako, bola by to nuda :)
Kto chce sneh, odskočí si na sever (stred) krajiny, kto chce jar ide na Devínsku Kobylu :)

Laco: dobrý námet, ale nemám takú fotku. Tu ma práveže namiesto rieky a Devína zaujala hlavne obloha a osvietené oblaky.
Ono celkovo, ja nemám dobré oko na tieto krajinné detaily, všetko by som len širokouhlo fotil a do panorám dával :)

Daulagiri

Úchvatný moment, presne takéto mám rááád.
My na strednom Slovensku sme oproti vám západniarom 2 mesiace pozadu, alebo vy ste predbehli dobu ? :o)

UNCLE LACO

Len na okraj. Tento záber by ma nútil vybrať zoom a urobiť foto od Devína po zapadajúce slnko s odrazom na hladine Moravy. Nenájde sa?

Vladvlad

adina: Snežienky dostanú zabrať, keďže tu už aj dnes mrzlo. Aj včera aj dnes som hľadal pečeňovník, ale ešte nebol žiadny.

Jasné Laco, neľutujem ani euro.
Pohľad cez hľadáčik je úplne o inom :)
Len by to chcelo využiť ju aj na nejaké zaujímavejšie horské lokality, kde tých 8mm vynikne. Čiže ako som aj tu v galérii videl, nejaké tatranské pleso a pohľad na kopce nad ním atď.
Na jej váhu som si zvykol, keďže telo Pentaxu Kx je maličké a celkom ľahké, tak je to fajn.

Minulý rok som ju mal v servise. V zime pri mínusových teplotách mi prestal fungovať ten HSM autofokus. Neskôr (po oteplení) opäť išiel, ale potom opäť nešiel, definitívne. Síce to až tak neprekážalo, ale keďže bola stále v 1 ročnej medzinárodnej záruke, tak som ju dal v Prahe do servisu (AWH). Mal som tam akurát vtedy cestu, takže osobne. Za týždeň aj niečo, mi opravený objektív poslali domov. Odvtedy (už to bude rok) funguje bez problémov.

Celkovo som teda veľmi spokojný. Len ešte poriadne využiť jej potenciál (stále sa len učím fotiť) a budem ešte spokojnejší :)

Adina

Dnes v Blave ako na jar :-(((( ... ale západ krásny :-)

Vladvlad

Trochu tej bielej srandy bolo vo vyšších lesných polohách, ale len taký poprašok :)
Rozdiely v množstve snehu na tak malom Slovensku sú fascinujúce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok