Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: večernou Fatrou

Aďo.4

ďakujem Vám všetkým za vyjadrenia k môjmu dotazu.
Ja tiež úplne pravidla nedodržujem... :-D
Jantaara : už som skúšal Tvoj návrh s posunutím foťáku,ale nebolo to ono.
phalike :Tvoj návrh je zaujímavý ..

Muska

Hĺbka ostrosti je jeden zo základných výtvarno - vyjadrovacích prostriedkov vo fotografii a záleží len na autorovi ako sa s ňou pohrá. Ako píše Zdenči pravidlá sú na to aby sa porušovali, no treba si ich uvedomovať. Aďo záleží čisto na tebe čomu dáš prednosť nech ťa zbytočne nezvezuje "či je to správne" ide o to čo si momentálne vyberieš ty či budeš fotiť npr. kvietok s horami v pozadí alebo hory s kvietkami v popredí. :)

Zdenči

fotografické pravidlá hovoria, že ostré má byť popredie...ale na to sú pravidlá, aby sa porušovali, nie? :-)

Jantaara

S kompaktom urobiť celú fotku ostrú je jednoduché. Dám si režim panorámu a je to! :-)

aďo, mne osobne sa viac páči, keď je zaostrené na kvety alebo čosi v popredí a hory sú len kulisa. Každopádne ak chceš zaostriť na hory, tak namier na ne, zaostri, drž spúšť zaostrenú (teda do pol stlačenú) a potom posuň foťák tak, ako to chceš mať kompozične. Následne spúšť už len dotlačiť a odfotiť. Jednoduchý spôsob.

Blska

keby som vtedy mala so sebou zrkadlovku, tiež by som zvolila iný postup :)) s ixuxom sa nedá dokopy nič :P nafotím to zas toto leto a porovnáme? :D

Phalike

Zaujimava perspektiva, mohlo by to byt ostre ale chcelo by to sirokouhlejsi objektiv ktory ma predsa len vacsiu hlbku ostrosti, a trosku to zobrat z vacsej vzdialenosti od toho najblizsieho kvetu, ale aj tak by to asi nebolo super ostre v celom rozsahu :) Ale zvolil by som mozno opacny postup, co najnizsiu clonu nech su kvety uplne rozmazane a nech foto dominuje slnkom osvetleny a ostry Rozsutec.

Blska

Všetko byť ostré nemôže... Alebo môže, ale to by sme museli fotiť niekoľko záberov s rôznym ohniskom a následne ich spojiť. Či? :) Aspoň tak sa to robí pri makre :P

Aďo.4

Niekedy aj ja skúšam fotiť v popredí pohoria kvietky alebo nejakú vec..Len neviem,či je to správne..? Je problém so zaostrením pohoria,lebo to zaostruje na tú vec v popredí.Potom aj kompozične to asi už není správne ? Ak môžu odborníci nech skúsia poradiť,ako to riešiť..

Blska

vďaka :) veru, cieľ už bol blízko, bola to veľká pohodička ...a na druhý deň prišiel front :P

Adina

lezim si v trave a je mi dobre ... pri takychto pohladoch komu by nebolo :-) ... moc pekne

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma