Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľký Lopeník

Diskusná téma K fotke: Veľký Lopeník

Odfotený zo svahu Bestinného na príjemnej prechádzke cez tunajšie lúky a pasienky. Hore je rozhľadňa, celkom dobrá, len ju tam nie je vidieť. Ale je vidieť kúsok osady Grúň na lopeníckom svahu. Tam by som chcel mať nejaký víkendový domček. Za stromami vpravo sa skrýva Nová Bošáca, za ňou Predpolomská dolina a nad nimi Kykula a Vyškovec.

Unrealista

v lete som tam raz zazil ze som platil 2 eura za vstup,na zimu sa rozhladna zamyká len symbolicky.

Tidoj

To teda neviem. Je pravda, že na rozhľadňu sa vchádza cez taký murovaný vstup prvého poschodia, ale bol som tam v lete a bolo všetko voľné a otvorené. Možno, ak sa niečo vyberá, tak dobrovoľne do kasy ako na Koenigswarte. Z Hikingáčov sa mi pri Lopeníku najviac vybavuje Jozef D. (unrealista), tak ak neodpíše sem, skús napísať k nejakej jeho fotke.
Vo všeobecnosti sa mi zdá zvrátené vyberať vstupné na rozhľadňu niekde v lese. Ak ju tam niekto staval, tak musel tušiť, že nebude zarábať, len robiť radosť ľuďom.

Dzakomoo

Tidoj ozaj pekná provokácia. na tú rozhľadňu sa chystám, len som sa kdesi dočítal, že sa tam vyberá vstupné a v zime je zatvorená. vedel by niekto dať aktuálne info ako to je v skutočnosti?

Tidoj

:-) Zimné sa mi minuli (zatiaľ, veď nebudem kričať hop,...)
Vrelo to tu odporúčam. Nie je to síce taký naozajstný les, ale je tu pekne - aj Lopeník a okolie (Kykula a Machnáč), ale aj tieto pasienkové vŕšky, odkiaľ som fotil, až po Tr.Bohuslavice. Na biku to tu pobeháš raz-dva. Ale ak bicyklom, tak podľa mňa ešte lepšie je vlakom do Trenčína a odtiaľ všade poza TN a T.Teplice do Stráž. vrchov.

Vladvlad

Takéto letné fotky, to je provokácia :)
Sem sa hádam tento rok pozriem, vždy som sem chcel ísť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky