Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Oproti Vysokej

Diskusná téma K fotke: Oproti Vysokej

Pohľad z lesnej cesty pod Čertovým kopcom, nadmorská výška cca 615m. Na pozadí tróni druhý najvyšší kopec pohoria, Vysoká (754m), naľavo neprehliadnuteľná Mešťanková (601m). Zaujímavosťou bolo, že až na pár úsekov sa dalo zdolať celé stúpanie od asfaltky Kuchyňa-Čermák až sem. Miestami viac snehu, ale na cca 70% zjazdné v smere hore, čiže som sa sem dostal poľahky. Milé prekvapenie ale nastalo, keď som išiel ďalej, klesaním do Švancpošskej doliny. Skoro polovicu som musel ísť vedľa bicykla, kvôli hnusnému nafúkanému snehu :) Ale lepšie ako v mokrom snehu a člapkanici. Cyklistika v najvyšších MK polohách bude musieť ešte počkať, asfaltky, nižšie položené lesné a lúčne cesty sú bez problémov, miestami (napr. lúky okolo P.Podhradia), vlhšie a sem tam blato. Celá trasa v mape: http://mapy.hiking.sk/?trasa=Ov0SD

Vladvlad

Ešte raz, vďaka za pozretie, som rád, že sa fotka páči a sám som rád, že som sem išiel.
Toto je moje obľúbené miesto, podobný vzhľad, lesná cesta a z nej výhľad, je napríklad pod Vápennou hiking.sk/…/male_karpaty-dva_… alebo taký príchod na Somára, ten pohľad je fajn.
Hore sa išlo skoro bez problémov, tie cca 18% stúpania sú fajn za sucha, nie keď je ešte okolo sneh a jediná možná stopa. Ale v smere dole, ako píšem, trošku o inom :)
Onedlho, keď sa bude sneh topiť to bude bez šance, čiže som spokojný, že som to tu stihol.
Okolie Podhradia, Sološnice, tam bolo oveľa menej snehu ako tu. A rovnako v porovnaní s dneškom, okolie Borinky, snehu celkom dosť.

Pre turistov je to jedno, v lese idú kade chcú, ale pre cyklistov to jedno nie je :)

janica: :) nemám nič čo by som k tomu dodal, už dávno ma to tam prestalo baviť, rovnako ako čítanie tých zmysluplných príspevkov. Ako som si všimol už dávno, sú tam experti na všetko, takže mňa tam nie je potreba :)
Nie je tam nič čo by ma už zaujímalo alebo čo nové by som sa tam chcel dozvedieť.
Kto chce poznať nové miesta a trasy, nech otvorí oči a ide sa bicyklovať. Mňa tiež za tie roky nikto nevodil za ručičku alebo ukazoval, kde čo je, všetko som si prešiel sám, pretože som chcel poznať čo tu v okolí je. Čiže tak :) Opäť dlhý príspevok :)

Janica

pekná fotka....ozaj,minule Ta tusim zhanali na mtb,ze co sa stalo,davno si tam nebol :))

Adina

Na vcera som riesila aj tuto moznost ist do MK. No potom sme sa dali na Taricove :-). Krasny zaber, ved preto ma laka tato cesta :-).

Aďo.4

a tá cestička vpravo,ktorá má vťahuje do fotky..

Dzakomoo

vlastne pozeram do fotiek, a presne v tej dobe mam aj ja nieco s takou peknou oblohou nafotene :)

Vladvlad

Vďaka, fotené 14:35.
Celý deň za pohybovali také škaredé oblaky, ale vždy bolo vidieť aj kúsok modrej oblohy.
Tento záber a modrú oblohu v ňom, mám za odmenu, že som sa sem vytrepal :) Pôvodne som nechcel.

Vladvlad

Vďaka Michal.
Len z diaľky som videl, že z oblakov na Záhorí niečo padá. Tam kde som sa pohyboval ja nesnežilo.
A popravde už by nemuselo :)

Dzakomoo

nadherny zaber! a tiez aj mna by zaujimalo, o kolkej to bolo fotene? ja som po obede vyrazil zo smolenic na Veterlin a tak pekne nebolo, a ako Meky pise, aj par krat snezilo..

Meky

Opäť peknota.A nesnežilo na tejto strane?Ja som sa motal po Smolenickom krase a tam bola 3krát taká menšia chumelica,ale vždy sa vystriedala so slniečkom,takže to bolo v pohoďke :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma