Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zrúcanina Lietavského hradu

Diskusná téma K fotke: Zrúcanina Lietavského hradu

V prostredí krásnych lesov, kúsok od trasy Žilina - Rajec sa od roku 1221 vypína hrad Lietava, dnes je z neho zrúcanina. Po Spišskom hrade je druhý najväčší hrad na Slovensku. Nikdy nebol dobytý. Združenie na záchranu Lietavského hradu sa podujalo na postupné odstraňovanie havarijného stavu.Tento pohľad sa naskytne z opačnej strany údolia po prejdení hrebeňa Skaliek nad Rajeckými Teplicami.

Hyrov2

Ahoj, dátum je aktuálny, fotka je robená zo severnej strany Skaliek, kde bolo miestami od 10 cm do 30 cm snehu, hrad je fotený z južnej strany vo vzdialenosti asi 3 km vzdušnou čiarou z nadhľadu pre efekt a aby nebolo vidno zasnežený severný svah údolia. Po vrcholovej svážnici smer Grúň bolo asi len 10 cm snehu. Južná strana na RT bez snehu.

Maxo12

mám otázku. Dátum zhotovenia fotky je ok? Tam nie je sneh?

Aďo.4

presne tak som to myslel. Neoznačeným hrebeňom cez Grúň,Tlstá hora..smer Kamenný diel..Budzogáň a až Žibrid.Vtedy tam ešte nebol náučný chodník ,ako aj miestne značenie.Tie dve výhľadové skaly nad kúpaliskom sú obľúbeným miestom domácich alebo tých, čo ich objavia..Hlavne tá vyššia je mimo chodníka..

Bagir

Našťastie celé to naše Slovensko je také, že nikto to nemá ďaleko do nejakých kopcov.

Hyrov2

Pre bagir: na Skalné mesto nad kúpaliskom sa pozerám z okna v ľavo, v pravo mám výhľad na Kozol a Martinky. Takže stačí, aby bolo pekné počasie a už som tam.

Bagir

Pekne, ja tiež vrámci kúpeľného pobytu pomedzi procedúry, povinne vždy cez skalu nad kúpaliskom na Skalky, Grúň, Tlstú horu.

Hyrov2

pre aďo.4: Aj opačná strana, smer Grúň a Tlstá hora po hrebeni je pekná prechádzka a poskytuje pekné výhľady. Ja to mám kúsok od chalupy, takže tam často chodievam.

Aďo.4

hrebeň Skaliek som si počas dávnejšieho kúpeľného pobytu obľúbil.Aj neoznačený chodník zo Skaliek smerom na Kamenný diel..

FunTTomas

Rozlohou najväčší hrad na Slovensku je Pustý hrad nad Zvolenom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok