Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Mont Blanc - 1. časť

Diskusná téma K článku: Výstup na Mont Blanc - 1. časť

Mont Blanc, Monte Bianco alebo po našom Biela hora. Odmalička nás v škole učili, že je najvyšším vrcholom Európy (ako to len tí Rusi mohli dopustiť), no dnes sme už o niečo múdrejší a vieme, že Elbrus leží tiež na starom kontinente a je dokonca vyšší. Vystúpiť na Mont Blanc sa však považuje za “modernejšie”. Veď komu z nezainteresovaných niečo hovorí Elbrus? A keď sa v neturistických kruhoch pochválite, že ste zdolali Mont Blanc, tak to už je niečo. Pokoriť Bielu horu je pre mnohých záležitosťou osobnej prestíže a je určite snom každého milovníka vysokohorskej turistiky.

Bazin

dole klobuk..., skoda ze sme sa skor nepoznali. Fajne napisane a nadherne foto!

Adina

Zdenči ... super :-), zase som bola v myšlienkach v Chamonix.

Peter61

terminy ako "zdolali .... . Pokoriť ..." mi vobec nesedia.
Btw. je daco ine zajst z BA 1 000 km do Cham a podnikat vystup v civilizacii, alebo ist kamsi na KABKA3, kde HS zacina patracku na treti den.

Adina

Peter, nedá mi, čim by si tie slova nahradil. Asi nerozumiem. A co je Btw.

Hefaistos

btw je skratka anglickeho by the way = mimochodom.

clanok ok, v popise fotky v tretom riadku a tretom stlpci asi vypadli pismenka Bionassy -> Bionnassay (vid en.wikipedia.org/…/Aiguille_d… ) a Refude ma byt zrejme Refuge.

s tymi platenymi vodcami mam len jednu skusenost podobneho razu ako bola opisana - islo o "dovlecenie" nejakeho japoncika na tete rousse. v skratke: nechcel by som.

Jjano

Hefaistos, "pokoriť, zdolať" znie, ako keby tie kopce boli našimi nepriateľmi a my chceme poraziť. Ale šak oni sú našimi kamarátmi a my ich len navštevujeme a lezieme na ne (teda na tie kopce). Keď lezieš na kopec, tak možno pokoruješ svoju lenivosť, kondičku, slabosť, atď, ale nie ten kopec. Ten ťa má hlboko v paži.

Inak, dobrý článoček, som veľmo zvedavý, ako to dopadne. Vyzerá to, ako by si len tak partia zmyslela a vybehla si na MB, ale zrejme až také jednoduché to nebolo ... :-)

Jjano

Sorry, nie "hefaistos", ale "adina" :-)

Hefaistos

jjano: zrejme si si pomylil nick ;)

osobne su mi tie slovne prekaracky (zdolat horu) ukradnute.

Jjano

Šak som sa opravil :-) Ma asi tá podoba poplietla, keď "hefaistos" a "adina" sú také podobné :-))))

Hefaistos

jasne, v pohode, vsimni si aj cas prispevku - pisal som ho v case ked tvoj este nebol uverejneny, realtime tu zjavne nefunguje a uprava prispevku napr minutu po odoslani tiez nie (to uz je menej dobre). koniec OT

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum