Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Farby jesene

Mlieko

Dik za kritiku opat som o nieco mudrejsi, posnazim sa to neprehanat.

Lubo

Podla mna ta foto je velmi necitlivo upravovana cez Unsharp Mask s velmi velkym polomerom a dost premrstenym mnozstvom. Na doostrenie pouzivam polomer max 0.8 a hram sa s mnozstvom. Uplna ina vec je tzv. opacne ostrenie, ktorym sa vsak dosahuje specificke zvysovanie kontrastu - tam davam velikansky polomer, ale len minimalne mnozstvo. Odporucam vyskusat po doladeni urovni, len neprehanat zasa :-)))

Inak suhlasim s ostatnymi - foto sa v prvom rade treba naucit robit blizko dokonalosti priamo v terene s fotakom (v tomto je na nezaplatenie prax s klasickou zrkadlovkou, kde kazdy zaber papal peniazky). Pocasie aj exterier si mal vynikajuci.

Mato_d

Igor to popisal velmi presne.
Niektore tvoje fotky javia znamky dost brutalnych uprav v pocitaci, okrem tejto napriklad aj:
hiking.sk/…/tatry_z_tatier_ni…
hiking.sk/…/velky_choc_velka_…
hiking.sk/…/k_oblakom_nizke_t…
V Adobe Photoshop je nastroj "Shadows and Highlights", a mne sa zda, ze prave taketo nieco casto pouzivas na upravu svojich fotiek. To je samozrejme normalne, na to tam ta funkcia je, aby sa pouzivala, ale musis to robit viac s citom, trosku sa s tym pohrat, aby to tak nebilo do oci uz aj na malom nahlade tuto v galerii.
Naproti tomu - zaber Zrkadlenie je velmi vydareny. Farebnost, kontrast... parada. Podobne aj "Tatry a more" je vydareny zaber. Takze ako vravel Igor - trosku viac sustredenia pred cvaknutim spuste a menej drastickych uprav v PC urcite povedie k zlepseniu tvojich fotiek ;)

Igor STRHÁRSKÝ

Trošku kritiky: keďže ide o "fotogenický" výhľad, aj na webe nájdeš z tohto miesta veľa pekných záberov. Ty si však pri fotení príliš nerozmýšľal, čo si sa potom snažil dohnať úpravou v PC. Tie urezané vrcholy stromov pôsobia chaoticky, mohol si odstúpiť ďalej, fotiť zoširšia, alebo na výšku. A tá PC úprava je podľa mňa už prehnaná. Presaturované, obloha zvýraznená na úkor prepalov v oblakoch, celkovo neostré (nedoostrené, alebo už zle exponované). Predchádzajúca bola lepšia, ale celkovo by som Ti radil menej "tuningovať" v PC...

Edlar

Podla mna prilis vela oblohy, dal by som to nizsie a asi aj trocha viac doprava. Inac pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma