Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Studničná so Siedmimi kostolmi

Diskusná téma K fotke: Studničná so Siedmimi kostolmi

Studničná je miestom, kde som ukončil moje stredajšie túlanie (24.4.2013), ktoré som započal na vlakovej zastávke Rybárpole. Spravil som nenáročný výstup na zarastené vyhliadky na Radičinej a Kečkách, videl som nádherne rozkvitnuté šafránové koberce a ponáral sa do lahodiacej a povznášajúcej lesnej vône ihličia. Po celý deň bolo príjemne teplo a skoro jasno. Len ku koncu dňa sa obloha zasivela, tak ako je vidno na fotke... Zaujímavosťou je, že Studničná, časť obce Komjatná, patrí s nadmorskou výškou 770 m n. m. k najvyššie položeným osadám na Slovensku, ak nie je tou najvyššou. Leží na severnom okraji Veľkej Fatry medzi masívmi Hlavačky (901,8 m n. m.), Tlstej hory (1 062,5) a Kečiek (1 138,9). Veľkou výhodou pre turistov je, že sa tu zastavujú všetky autobusy pravidelnej linky Ružomberok (RK) – Komjatná. Studničnou prechádza červená TZ zo Švošova do ružomberskej mestskej časti Rybárpole a cykloturistický okruh RK – Likavka – V. Dubová – Studničná – Radičiná – Rybárpole – RK.

Samuraj

Lukáš, dúfam, že máš šnorchel, pretože ty sa budeš topiť v pive ;-D

Samuraj

A nie sú zaujímavé len vzhľadom. Aďo, dočítal som sa, že na skalách sa vyskytuje vápencová horská flóra s poniklecom slovenským a prvosienkou bezbyľovou, a tiež pionierske dreviny ako borovica, jarabina, osika a smreky. Len škoda, že som už nemal čas to omrknúť!

Dzakomoo

Peto som rad, ze som ta naviedol na dobru vec. No a tak ako Meky napisal, aj ja by som si to pivo za nejake tie pridelene body dal :)

Aďo.4

Minulý rok sme išli podobnú trasu ako Ty. Len sme Sivú skalu obchádzali po neoznačenom chodníku zo záp. strany.Preto sme tieto skaly nevideli,ktoré vyzerajú na Tvojom zábere zaujímavo.

Meky

Samuraj z celého srdca Ti gratulujem a za body,ktoré som Ti prideľoval mi niekedy zoberieš pivo...a niečo k tomu :) Ale pravdu máš-Hiking je super!

Samuraj

Dnes naši hokejisti vstúpili do hokejového šampionátu najlepšie ako mohli. Naplno bodovali! Máme z toho mi hokejoví fandovia určite radosť. No ja mám dnes dvojakú radosť. Pred malou chvíľou som totiž zaknihoval svoj 10.000. bod v hiking-galérii. Teším sa z toho. Moje pocity sa nedajú ničím vyjadriť. Chcem týmto poďakovať všetkým tým, ktorí pri mne na tejto ťažkej a strastiplnej ceste stáli. Môjmu manažérovi, technikovi, scenáristovi, no hlavne mojej rodine a blízkym :-D. Robím si srandu! Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa pri mojich fotografiách pozastavili. Je super, že takéto niečo existuje. Hiking-galéria stále žije! Nezastaví sa, nové fotky, nové príspevky a články od rôznych autorov. Človek sa tu môže prezentovať, len tak – stačí sa zaregistrovať! A aby som nezabudol, vďaka patrí Lukášovi (dzakomoo), ktorý ma na to všetko naviedol... Tak, ideme ďalej...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky