Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tunel do zabudnutia

Diskusná téma K fotke: Tunel do zabudnutia

30.októbra 2000 prešiel tunelom medzi Ožďanmi a Dolnými Zahoranmi posledný motorový vozeň z Poltára do Rimavskej Soboty. Ukončila sa tak takmer 87-ročná prevádzka na tejto 30km trati s viacerými mostami a 160-metrovým tunelom na 12.5km. V roku 2008 bola trať definitívne rozobratá železnicami. Tunel je ľahko prístupný od Dolnozahoranského portálu.

FunTTomas

na jeseň mám v pláne prejsť úsek Ožďany - Poltár, kým tam nenalejú plánovanú cykloasfaltku, aj keď je to asi nereálne, ale projekt na jej vybudovanie už je.

Axel

Tak tato zima bola zjavne dost dlha... A lesov na dolniakoch nie je az tak vela :-D

MatusM

už sú aj tie podvaly spoly povytrhávané

Axel

Pred pol rokom som si presiel kompletne celu trat (a aj cast okolitych).
Carovne to miesta, kde este prednedavnom bol zivot a dnes len hnijuce podvaly (zelezo je prilis drahe a zimy este neboli dost dlhe).
Inak ste mali stastie na malo vegetacie, inokedy je to cista dzungla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma

Komentár

Yetee k fotke: Leto v Balogu Drevenice v Balogu to budú asi ťažko, keďže je to zrubový, gréckokatolícky kostol z Matysovej zo skanzenu pod Ľubovnianským hradom.

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma