Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ružomberok

Ondro_RK

--> Tomáš,
hádať sa nejdem, ja som sa to dočítal, o toto sa ja až tak nezaujímam :-)
Píše sa to napr. tu:
ubytovanie.ruzomberok.eu/ruzo…

,,Kalvária nad mestom so štrnástimi zastaveniami je jedinou na Liptove. Vybudovaná bola v roku 1858 v klasicistickom slohu, s kostolom z roku 1873 a s krížovou cestou od F. Stufflesera, tirolského rezbára. Kostol bol renovovaný v roku 1903 a prefasádovaný po roku 1945. Dva reliéfy Pieta a Ježiš s neveriacim Tomášom sú dielom F. Gibalu a výmaľba je od M. Klimčáka"
;-)

Funttomas

Ondro:
neverím tomu, že nad RK je jediná kalvária na Liptove. Možno na Dolnom Liptove áno, lebo aj Bobrovec má svoju kalváriu na Bobroveckej Vápenici pred ústím Jaloveckej doliny.

PeterS

Ondro vďaka za popis:) Takže som potešil minimálne teba. Inak fotku (6 x opt. zoom)som musel dosť dlho upravovať, aby sa na ňu dalo aspoň trochu pozerať.

Ondro_RK
...na zábere vidieť v strede nad vŕškom bývalú Strednú priemyselnú školu (najväčšia budova), v pravej časti je časť mesta zvaná satelity, nad ňou je ružomberský cintorín - a povyše neho jediná kalvária na Liptove. Vpravo vidieť priesek v lese - to je sedačková lanovka z Hrabova na Malinô Brdo. Naopak vľavo vidieť napr. v rohu penzión Gejdák - robia tam celkom fajn halušky ;-) -))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma