Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Rúbanisko.

Diskusná téma K fotke: Rúbanisko.

Na Sušíku (na Prostrednom vrchu) som šiel okolo niekoľkých rúbanísk. Tu sa mi podarilo vydriapať sa na kus stromu a udržať sa tam aspoň pre pár fotiek. Výhľad som mal takýto: Pod kopcom je Miškech salaš a chaty pod ním (chcel by som tam nejakú mať) a lúčna časť kopčeka Brezina, cez ktorý prechádza krásny úsek žltej TZT do Starej Turej. V dolinke Kamečnice naľavo sa strácajú Miškech Dedinka a v diaľke splývajúca Lubina s Hrušovým. Za nimi je chrbát vyššej časti čachtických Malých Karpát – teda Salašky a kopec so zvláštnym menom Nezo (alebo Nedze). Potom kopec Bakalár a vedľa neho úplne krásne svieti Čachtický hrad, len nie na tejto mojej fotke. Škoda. Za stromami vpravo sa schováva Stará Turá a pozadie tvorí hrebeň Považského Inovca. Toto miesto je podľa mňa prienik Malých Karpát, Bielych Karpát a Myjavskej pahorkatiny.

Aďo.4

túto pointu som nepochopil...Nevadí.. :-D

Tidoj

Jáááj tak prepáč ;-)
Ja som napísal schválne, že "síce futbalista, ale inak je zlatý". A spätne sa ospravedlňujem všetkým futbalistom za (nie až tak vážne mienené) narážky, ktoré som doteraz mal (ale zatiaľ tuším iba pri tej haluzickej fotke) a vopred sa ospravedlňujem aj za všetky tie ďalšie, čo ešte budem mať ;-)

Aďo.4

Tibor ,dik za dlhú odpoveď.Mne to nevadí.Možno o čom píšeš v 4 bode Ti ukáže čas...Už si dosť z toho vystihol..Isto to tu nebudem viac rozpitvávať..Vždy to bude len na nás,ako to pôjde ďalej.Či budú zohrávať pri hodnotení nielen objektívne,ale aj subjektívne pocity alebo iné..Či budeme hodnotiť a necháme fotky bez povšimnutia
Páči sa mi Tvoja úprimnosť,že si napísal, čo preskakuješ alebo menej hodnotíš.
Zaujímavosťou je ,že na môj príspevok prvý reagoval samuraj,ktorého som začal v poslednom čase tiež dosť preskakovať pri hodnotení fotiek.Hoci niektoré tie fotky boli dobré a zaslúžili si hodnotenie.Ak ešte nepochopil prečo,tak mu to môžem napísať na súkromný mail,ak to bude chcieť. Môj mail tu je,len stačí napísať do hlavy správy..galéria hikingu..aby som to nevymazal ako neoverený adresát.Tak isto mi môžeš ktokoľvek iný napísať,ak sa mu nebude niečo nepáčiť z mojej strany..
Tiež som bol futbalista...Hoci nie s nagélovaným kohútom..Ale musel som kvôli chorobe prestať. Tak až potom prišla turistika..END..Dnes končím..

Tidoj

No, ako odpovedať, Aďo...

  1. Už v rámci profesionálnej deformácie by som začal tým, že ma teší, čo si napísal. Tvoj príspevok je totiž veľmi tvoj, veľmi Aďo, a len tak z môjho hľadiska je pre mňa úspech, ak podnietim niekoho vyjadriť niečo vlastné, úprimné a zároveň osobné. Zvlášť pre tvoju poslednú vetu. Niečo sa určite podarilo „vyčistiť“, nejaký kus napätia snáď vyfučal. (Predpokladám, že niečo, čo si vnímal už dlhšie).
  2. So všetkým (takmer) čo píšeš ty aj samuraj súhlasím.
  3. Hodnotenie používam v podstate rovnako ako vy, rovnako píšem alebo nepíšem komentáre, rovnako pociťujem neistotu pri kritike nejakej fotografie – aj z toho, či to viem ohodnotiť, aj z toho, ako to dotyčný prijme. Ale to je všetko v pohode, z neistôt síce vznikajú nedorozumenia, ale ako vidieť v diskusných fórach na hikingu, vždy sa vydiskutujú a vysvetlia.
  4. Pre mňa kľúčovú tému tvojho príspevku som asi nepochopil, lebo si ju trochu zahmlil („Lenže keď ste tu dlhšie,tak vidíte,že nie vždy to je s hodnotením v galérii košér.Tie dôvody sú rôzne a nebudem ich v príspevku riešiť.“) Predpokladám, že si myslel na nejaké prípady, ktoré tu komentovali viacerí, keď porovnávajú rôzne hodnotenia a cítia tam nejakú neobjektívnosť, zaujatosť. Či? Ale to sú podľa mňa práve tie nedorozumenia, keďže každý hodnotí podľa seba a každý inak. Horšia je podľa mňa úplná ignorácia a arogantné komentáre alebo odpovede (také tu bývajú tiež). Preto možno viac ako tých, čo odídu pre sklamanie z hodnotenia, je tých, čo odídu pre sklamanie, alebo zneistenie z komunikácie (alebo nekomunikácie). Ale neviem, ja mám tú výhodu, že mám pomerne zdravé sebavedomie, kritiku trávim veľmi dobre a hlúposti dokážem analyzovať tiež ;-)
  5. Hlavné (opätovné) vysvetlenie mojej poznámky pri fotke Magnet vyplýva práve z toho, čo som práve napísal v bode 4. Nevadilo mi to, že fotografiu niekto úplne preskočí a neohodnotí. Myslel som, že práve to, že ľudia zareagujú pri (akejkoľvek) fotografii nejakými komentármi, ale nie k téme (napr. tam je ale veľa odpadkov, my sme boli v nedeľu tiež v Tatrách, oprav si súradnice...) a nedajú aspoň tie 2-3 body, pôsobí na autora trochu zneisťujúco. Alebo demotivujúco. Chápeš, že „síce to videli, čítali si moje meno, môj popis, mali čas napísať pár kecov a potom si vedome povedali, že toto ani za jeden bod“. Ale už to tak neberiem. Asi to ľudia robia ako písala jantaara – jedna vec je hodnotenie páči (5)-nepáči (nič), ale neovplyvňuje to, či chcem „chatovať“ s autorom o čomkoľvek.
  6. Jediný Adam/Aďo, ktorého poznám je jeden môj žiak. Je to síce futbalista, ale inak je celkom zlatý – malý, hnedý s nagélovaným kohútom na hlave a očami, ktoré hovoria Poslúcham, poslúcham, ale choďte už preč a nepozerajte sa! Celý čas si nedokážem nepredstavovať, že to vysvetľujem jemu a on (ako žiaci pri mne bežne) proste nechápe o čo mi ide a prečo to toľko trvá... :-) Nevedel som stručnejšie.
Samuraj

Súhlasím s aďom a doplním, že je veľmi fajn, že existuje táto web. stránka, kde sa stačí zaregistrovať a človek sa môže prezentovať jednou fotkou na deň alebo článkom. K tomu bodovaniu a hodnoteniu fotiek poviem, že keď získam za fotku 150b., veľmi ma to poteší a podľa toho viem, čo sa ľuďom asi páči. No rád pridávam aj také zábery, ktoré ostatných moc nenadchnú, no mne osobne hovoria veľa, môžem si pri nich zaspomínať na staré výlety a pod. S odstupom času som si uvedomil, že je fakticky ťažké až nemožné pri bodovaní použiť všetky číslice. Hlavne sa to týka 1, 2, 3. Pretože nie všetci prispievatelia fotiek vedia prijať kritiku. No keby sa horšia známka vždy vysvetlila v komentári, možno by to fungovalo, inak sú známky od 1 po 3 úplne zbytočné. Tieto nízke bodovania si dovolí použiť asi len skutrjohny. No on je krytý, nikto mu to nemôže vrátiť, keďže nemá založenú svoju galériu :D Inak zvykol som si už pridávať fotky denne, možno sa niektorými opakujem, možno niekoho mojimi fotkami už otravujem, no pre mňa je výzva hľadať v našich kopcoch stále niečo nové, niečo, čo v mape ešte nie je alebo čo poteší ostatných Vás. Týmto ďakujem všetkým, ktorí sa pri mojich fotkách zastavili, za každý ich bodík a komentár. Ďakujem ešte raz a prajem Vám všetkým, aby Vás prírodka aj naďalej priťahovala tak silno ako doteraz alebo viac!

Aďo.4

@ tidoj:som rád,čo si napísal pod fotkou magnet.Tak sa aj k tomu trocha vyjadrím.Myslím,že sme tu skoro všetci amatéri vo fotení,ktorých baví okrem turistiky aj fotenie.Len niekomu to ide lepšie,ako inému. Profíci dávajú svoje fotky skôr na iné galérie.Keď som tu začínal dávať fotky,tak som hodnotil všetky fotky.Keď som vložil fotku,tak som ohodnotil všetky fotky predo mnou,aby nedošlo k špekuláciám..Samozrejme,ak mi to dovolil voľný čas..Nielen tie pekné,pretože každá nám chcela dať nejakú informáciu.Pri fotení nerozhoduje nielen kompozícia,ale aj čas fotenia,kvalita fotoaparátu a atd. Takže som časom prešiel na hodnotenie 5 za foto ,čo mi niečo dalo.Len tie lepšie som sa snažil v komente ešte pochváliť..Možno to vždy na všetky nevyšlo a aby neboli v diskusiách len moje chvály.Tým horším za 4,lebo tiež niečo urobili pre tú fotku a chceli podať informáciu.Tak som im dal na vedomosť,že som si to pozrel.Možno ich nepotešila tá štvorka,ale je potrebné aspoň trocha oddeliť to dobré od horšieho a preto je tu tá stupnica hodnotenia.Ja tiež vidím problém s radením pre horšiu fotku,aby si sa niekoho nedotkol.Keď som pár razy napísal,že treba doostriť alebo je zlý rozmer,tak neviem,ako to bolo prijaté.Pritom ja by som to rád prijal,aby niekto poradil.Lenže keď ste tu dlhšie,tak vidíte,že nie vždy to je s hodnotením v galérii košér.Tie dôvody sú rôzne a nebudem ich v príspevku riešiť. Možno to je len môj pocit. Takže z toho dôvodu už ani ja vždy nehodnotím všetky fotky,ale niektoré preskočím. Hoci by si zaslúžili hodnotenie skôr ako iné. Ale je to taký môj náznak dotyčnému,že sa mi niečo nepáči.Neviem,či je to vždy objektívne..Možno si tým nezískavam priateľov,ale čo už..Je samozrejme,že vždy tu bude určitá obmena prispievateľov,ale asi sú aj taký, čo odídu kvôli sklamaniu z hodnotenia..Na tento príspevok som sa odhodlával deň..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok