Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Orla Perc V.

Diskusná téma K fotke: Orla Perc V.

Pohľad zo žlto značeného chodníka vedúceho zo sedla Kozia Przelecz do Pustej dolinky. Je to objektívne jedna z najexponovanejších a najnebezpečnejších ústupových trás z cesty Orla Perć. Vpravo za časťou vrchu Kolowa Czuba (2105m) vykúka Hladký štít (2063m) a nad hrebeňom Hrubô vyčnieva Kriváň (2494m).

Ondro_RK

--> merhorn,
po 04/09/13 15:54, som tadiaľto znova prechádzal, teda už mám aj nejaké fotky z tejto trasy, takže ak chceš Ti môžem nejaké povyberať a poslať...

Túto ústupovú trasu by som možno prirovnal k nášmu Priečnemu sedlu, s tým, že to má od sedla (hiking.sk/…/vysoke_a_beliansk…) po poslednú reťaz tak zhruba dvojnásobnú dĺžku nášho Priečneho sedla (ak porovnávam zaistené úseky) a je to o niečo náročnejšie/exponovanejšie/nebezpečnejšie.
Táto trasa v dvoch miestach nie je zaistená - na zábere je jedno z nich, a potom ešte nižšie, tak asi nejakých 25m, kde sa ku koncu prechádza po skalách štýlom ,,po štyroch", kde by za zhoršených podmienok (mokrá skala, ľad, sneh) mohol byť problém...
Ako dlho mi trval zostup ani neviem – nestopoval som si to. Ale ako píšem je to zo sedla Kozia Przelecz zhruba 2 x naše Priečne sedlo (zaistený úsek), tak si to môžeš sám odhadnúť, koľko by Ti mohol trvať zostup (keď tam sú ľudia, nie sú ľudia,...).

Merhorn

super, diky moc za info aj za fotky hlavne, popridavaj ich sem co najviac. Posledne dni vyslovene sa tesim ako pribudne dalsia od teba :)
K comu by si prirovnal tuto ustupovku u nas? Ja viem, ze je to tazke ale najlepsie si to tak clovek predstavi. Ake su tam najnebezpecnejsie useky a ako dlho ti trvalo zostupit zo sedla touto trasou do dolinky?

Ondro_RK

No ani nemám, išiel som tadiaľ dole, ale práve vtedy nikto nešiel dole ani hore - takže nejakú akčnejšiu fotku takéhoto tipu (hiking.sk/…/vysoke_a_beliansk…) nemám a samotnú trasu som potom nefotil.
Toto bolo moje prvé oboznámenie sa s touto trasou, tak som moc ani nevedel, kde, čo, ako a tak :-)
Mám len priblížený pohľad z vrcholu Maly Kozi Wierch, kde kúsok vidieť tejto ústupovej trasy a potom ešte pohľad spod skalnej steny z Pustej dolinky, kde zo zaisteného úseku vidieť tiež len kúsok trasy popri skalnej pukline a zvyšok trasy je otočený k Zamarlej Turni.
Myslím, že najlepší pohľad na túto trasu bude od Viklanu (hiking.sk/…/vysoke_a_beliansk…), ale tam som si fotil panorámu na opačnú stranu a potom ešte pózujúce Poľky pri balvane, a cez hranu sedla Zmarzla Przelecz som sa nepozrel :-)
Najbližšie, keď tadiaľ pôjdem si to lepšie pofotím ;-)

Merhorn

mas ondro nejake foto z tejto ustupovej trasy z tych najexponovanejsich miest?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma